fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Plaatje maar weer – 38 (video)

Waar sociale media allemaal niet goed voor is. Vrienden en vijanden maken, afspreken, sexdaten, geblokkeerd worden, foto’s en filmpjes uitwisselen, onzinnige berichten delen en oproepen tot demonstreren. 

Voor zover mij bekend heeft een Fransman bedacht om gele hesjes aan te trekken, de straat op te gaan om zijn ongenoegen over de hoge brandstofprijzen te uiten. Hij heeft daar in eigen land al redelijk wat succes geboekt omdat vele honderden mede-protesteerders hem vergezelden. Wegen worden geblokkeerd en bevoorradingen van brandstof tegen gehouden waardoor op sommige plaatsen niks meer verkrijgbaar is. 

Ondertussen is het gele-hesjes-actie voeren naar België overgewaaid en wil men ondermeer de Wetstraat plat leggen. Dat je flink in je buidel moet tasten voor een liter benzine of diesel is al jaren bekend en dat het merendeel van een literprijs accijnzen betreft, is ook al lang geweten. 

Sinds de overheid de indexering heeft uitgevonden, zal het niet uitmaken of de olieprijs nu stijgt of zakt. De accijnsmaatregel houdt de literprijs keurig op maat. Vadertje Staat moet ook leven natuurlijk en als niemand meer zou tanken, zou een flink stuk economie in elkaar storten en andere taksen flink verhoogd moeten worden. 

Praatjes over vervuilende diesels en de invoering van lage-emissie-zones zijn alleen maar ter afleiding van waar het echt om gaat. Géld, boetes hier, boetes daar, accijnzen hier, accijnzen daar. Net als met roken en drinken. Praatjes dat ermee gestopt moet worden. Als iedereen dat zou doen, stort de hele economie nog verder in elkaar. Een pakje sigaretten kost gewoon iets van één of anderhalve euro. De rest gaat naar de overheid, dus men wil zeker niet er gestopt wordt. 

Met alcohol precies het zelfde. Toen die slimme Amerikanen jaren geleden de ‘drooglegging’ uitvonden om het overmatige drankmisbruik tegen te gaan, verloor de overheid miljarden aan inkomsten en het volk zoop nog veel meer, maar dan illegaal en de gelden gingen naar de misdaad. 

Kortom, inkomsten moeten ergens vandaan komen en uiteindelijk hoef je niet te drinken of te roken en je kan best wat minder met de auto rijden. Maar als er nu eens een actiegroep zou opstaan die protesteert tegen de hoeveelheid bestuurders in gemeenten en in het parlement met hun buitensporige vergoedingen, dan zou er effektief iets kunnen veranderen op economisch/financieel gebied. 

Het is goed dat de GELE HESJES kenbaar maken dat ze veranderingen en aanpassingen willen, maar dit zet geen zoden aan de dijk. Je moet bij de bron beginnen en niet zinloos op straat gaan morrelen. Trouwens, moeten die lui niet werken? In België zal een aantal gele hesjes dragers wel niet meer meedoen, nadat ze van automobilisten en andere voorbijgangers koffie en soep kregen uitgedeeld tegen de kou. Zat wel vol met laxeermiddel. 

Plaatje maar weer…

 


Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan
Johan Vanhee, in radiomiddens beter bekend als Johan Rood, die op 18 maart 2019 overleed, wordt
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor
Sociale media, internationaal onmisbaar geworden in de samenleving en waar het allemaal niet voor ge/misbruikt
De geschiedenis herhaalt zich... Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de
Na enig verstek (sorry en dank voor overnames), wederom een bijdrage van uw on-vaste columnist.
Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (24)

Kolder en Klodder – 51 (video)

De Playa Papers – 21 (RadioVisie 1)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 45 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 48 (audio)

Dick is (nog steeds ) radio actief – 10 (audio)

Sluiten