RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Plaatje maar weer – 38 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Waar sociale media allemaal niet goed voor is. Vrienden en vijanden maken, afspreken, sexdaten, geblokkeerd worden, foto’s en filmpjes uitwisselen, onzinnige berichten delen en oproepen tot demonstreren. 

Voor zover mij bekend heeft een Fransman bedacht om gele hesjes aan te trekken, de straat op te gaan om zijn ongenoegen over de hoge brandstofprijzen te uiten. Hij heeft daar in eigen land al redelijk wat succes geboekt omdat vele honderden mede-protesteerders hem vergezelden. Wegen worden geblokkeerd en bevoorradingen van brandstof tegen gehouden waardoor op sommige plaatsen niks meer verkrijgbaar is. 

Ondertussen is het gele-hesjes-actie voeren naar België overgewaaid en wil men ondermeer de Wetstraat plat leggen. Dat je flink in je buidel moet tasten voor een liter benzine of diesel is al jaren bekend en dat het merendeel van een literprijs accijnzen betreft, is ook al lang geweten. 

Sinds de overheid de indexering heeft uitgevonden, zal het niet uitmaken of de olieprijs nu stijgt of zakt. De accijnsmaatregel houdt de literprijs keurig op maat. Vadertje Staat moet ook leven natuurlijk en als niemand meer zou tanken, zou een flink stuk economie in elkaar storten en andere taksen flink verhoogd moeten worden. 

Praatjes over vervuilende diesels en de invoering van lage-emissie-zones zijn alleen maar ter afleiding van waar het echt om gaat. Géld, boetes hier, boetes daar, accijnzen hier, accijnzen daar. Net als met roken en drinken. Praatjes dat ermee gestopt moet worden. Als iedereen dat zou doen, stort de hele economie nog verder in elkaar. Een pakje sigaretten kost gewoon iets van één of anderhalve euro. De rest gaat naar de overheid, dus men wil zeker niet er gestopt wordt. 

Met alcohol precies het zelfde. Toen die slimme Amerikanen jaren geleden de ‘drooglegging’ uitvonden om het overmatige drankmisbruik tegen te gaan, verloor de overheid miljarden aan inkomsten en het volk zoop nog veel meer, maar dan illegaal en de gelden gingen naar de misdaad. 

Kortom, inkomsten moeten ergens vandaan komen en uiteindelijk hoef je niet te drinken of te roken en je kan best wat minder met de auto rijden. Maar als er nu eens een actiegroep zou opstaan die protesteert tegen de hoeveelheid bestuurders in gemeenten en in het parlement met hun buitensporige vergoedingen, dan zou er effektief iets kunnen veranderen op economisch/financieel gebied. 

Het is goed dat de GELE HESJES kenbaar maken dat ze veranderingen en aanpassingen willen, maar dit zet geen zoden aan de dijk. Je moet bij de bron beginnen en niet zinloos op straat gaan morrelen. Trouwens, moeten die lui niet werken? In België zal een aantal gele hesjes dragers wel niet meer meedoen, nadat ze van automobilisten en andere voorbijgangers koffie en soep kregen uitgedeeld tegen de kou. Zat wel vol met laxeermiddel. 

Plaatje maar weer…

 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx