fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Plaatje maar weer – 36 (video)

Het feest is terug begonnen… Actiegroepen tégen en actiegroepen voor Zwarte Piet. Maar nu er zelfs rechtszaken worden aangespannen om de hele Sinterklaas-intocht te verbieden, gaat het toch wel alle perken te buiten.

Naar het schijnt zet Sinterklaas straks voet aan wal in Zaanstad Nederland – terwijl hij al lang in Wijnegem is – en daar zijn bepaalde mensen dus tegen. Een actiegroep met de naam Majority Perspective (?) en KOZP (knock out zwarte piet) willen geen Sinterklaas, of toch zeker geen zwarte Pieten meer.

In Dokkum, waar ze ooit Bonivatius in de echoput gegooid hebben, was er een tegenhoudingsdemonstratie van zogenaamde ‘Blokkeer- Friezen’. Die laatste groep is kort geleden veroordeeld door de rechtbank met uren werkstraffen. Pepernoten gooien zou mooi zijn…

Iemand zou eens moeten uitzoeken wat die lui van zo’n Majority Perspective en KOZP de rest van het jaar uitvreten en door wie ze betaald worden. Ik verneem het graag.

Dus rassendiscriminatie is de inzet, terwijl uw columnist een aantal Surinamers (ook zwart toch?) kent, die dat zwarte Pieten gedoe gewoon leuk vinden. Zeuren en zeiken is een gewoonte aan het worden en vooral door blanken blijkbaar.

Straks mag Sinterklaas zelf niet meer blank (sorry wit) zijn, om over die schimmel, die door die ouwe viespeuk misbereden wordt, nog maar te zwijgen. Zeker?

Kindjes met ouders moeten in Den Haag, als ie daar aan land komt, blijkbaar door toegangspoortjes en er is tassencontrole. Vroeger kreeg je een zooi pepernoten naar je kop gegooid en was je happy met iets in je schoen. Nu moet je bang zijn dat ze met handgranaten gooien en content zijn dat je schoen er ’s morgens nog staat. (©Toon Hermans).

“Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”, moet je ook niet meer zingen, want voor je het weet heb je de vakbond of een of andere politieke partij aan je kont. Sla heel die Sinterklaas maar over en direct naar Kerst dan maar. Kunnen we weer fijn naar de top 2000 luisteren en kijken.

Plaatje maar weer…


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor
Sociale media, internationaal onmisbaar geworden in de samenleving en waar het allemaal niet voor ge/misbruikt
De geschiedenis herhaalt zich... Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de
Na enig verstek (sorry en dank voor overnames), wederom een bijdrage van uw on-vaste columnist.
Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag,
Ja, Johan is terug thuis. Weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan
Hij is terug thuis weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan zijn
Naar aanleiding van het overlijden van Johan ‘Rood’ Vanhee, is Ben Bode zondag jongstleden van

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Rett Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Rett
Gast
Rett

Denk dat heel dat gedoe voor een deel voortkomt uit een effect dat internet resorteert maar waar nog geen naam voor bestaat: laat het ons voorlopig megafoon-effect noemen: zelfs de grootste oetlul kan met enkele posts op internet een mega-impact creëren; De meeste posts gaan uiteraard – en gelukkig maar – verloren in de grote leegheid, maar soms beginnen sommige ‘acties’ van minderheidjes een eigen leven te leiden en worden ze dankzij het megafoon-effect tot zulke proporties uitvergroot dat ze wanstatelijk worden.
En zo kunnen enkele junks in een kraakpand de hele goegemeente op stelten zetten door enkele waanzinnige claims te lanceren op het juiste moment en via de juiste kanalen.

De rederijkers zouden er van smullen…

Meer in Column
Kicken op radio en zo (22)

Kolder en Klodder – 49 (video)

De Playa Papers – 19 (véél audio)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 43 (video)

Nostalgische column Hans Knot (46)

Dick is (nog steeds) radio actief – 8 (audio)

Sluiten