Plaatje maar weer – 17 (video) 'Hoe je gelukkig kan worden'

Leestijd: 2 minuten

Krijg ik hier de Metro, zo’n gratis krantje voor in het openbaar vervoer, in handen en daar staat een artikel in over ‘Hoe je gelukkig kan worden’. Het begint zo: “Iedereen verlangt ernaar om gelukkig te zijn”.

Advies 1: Niet elke dag via dezelfde route naar je werk gaan, niet dezelfde lunch lunchen én des avonds niet in dezelfde houding in je zetel hangen…
BB: Ik ga al 63 jaar niet naar mijn werk, voor lunch heb ik geen tijd, laat staan dezelfde én s’avonds hang ik zeker niet in dezelfde (welke?) houding in mijn zetel. Kan ook niet, want die zijn doorgaans al bezeten en ik wil me niet vereenzelvigen met het volk dat daar wodka of erger aan het het nuttigen is…


Lees verder onder de advertentie


Advies 2: Las een piekerkwartier in. Door iedere dag op een een vast moment te piekeren, kun je voorkomen dat je dit de hele dag doet.
BB: Ik heb nog nooit gepiekerd, of… misschien doe ik dat al mijn hele leven. Hoe kan je zoiets nou controleren? Het is geen radio die je uitzet!

Advies 3: Maak iemands dag mooier. Wist je dat het je zelfs gelukkiger maakt om voor iemand anders iets te kopen dan voor jezelf?
BB: Ik heb genoeg geïnvesteerd in anderen en daarom heb ik nou niks meer om voor me zelf te kopen.

Advies 4: Oefen met het ombuigen van negatieve gedachten in positieve. Met een glimlach is het veel lastiger om negatief te denken.
BB: Ik lach me de kolère elke dag, al is het maar omdat ik om mezelf kan lachen én al dit soort geluksschrijvers.

Advies 5: Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent, je zult zien dat deze lijst met de dag langer wordt.
BB: Ik heb toevallig wel een ‘shortlist’. Korter kan niet…

Gelukkig BEN ik in contact geraakt met de: ‘Groteteengemeenschap.com’ en als je daar aan deelneemt word je ook een beter en gelukkig mens, want je grote teen heeft heel wat zieleroerselen waar je nog geen weet van hebt. Volgens Chinese en ander gevogelte dus.Ene Baz Luhrmann zegt het ook op YouTube: “Enjoy your body”. Nou ja, dat doe ik al jaren. Maar ik zoek nog liefhebsters die mee komen genieten. Doet me allemaal denken aan Loving Awareness. “Its absolutely free”…

BEN er niet goed van geworden, maar toch wil ik nog even gelukkig leven en liefst zonder al dat gelul hierboven. Ik hoop u ook… en daarom Verzoek-Plaatje maar weer!

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Plaatje maar weer (16) Ben Bode, nog een keer op alle radio's Zondag 3 juni 2018 was hét avondje. Uw columnist nog één keer op de radio, maar dit keer op vele stations tegelijk: van Centraal Station tot en met Paradijs... overal was hij drie ...
Plaatje maar weer (15) Ben Bode lift verkeerd Ja, Ben heeft het gehaald en is terug. Dank aan Natsie for sitting in en om u op de hoogte te houden van mijn steeds wisselende verblijfplaatsen in Frankrijk en omgeving. De vakant...
Plaatje maar weer (14) Advocaatje leeft u nog? Eén of ander onderzoekinstituut heeft zojuist uitgevlooid dat advocaten niet alleen in de rechtbank zijn om u en mij juridisch bij te staan, doch dat ze zelf ook frequent op het ge...
Plaatje maar weer (13) Wat een commotie ineens over de impact van een sociaal platform Politici, psychologen, sociologen en internet-goeroes bemoeien zich met feestboek en natuurlijk is dit allemaal prima vulling en voer voor de media. Nieuwsreportages over de verhor...
Plaatje maar weer (12) En de boer... hij ploegde voort Onder het motto ‘Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet...' overloopt uw columnist Ben Bode deze keer het dikwijls vooral door stadsmensen niet begrepen boerenleven. Niet dat hi...
Plaatje maar weer (11) 'In geouwehoer kan je niet wonen' Wat nu precies de dekking van de tekst ouwehoeren doe je in de Bijenkorf inhield, weet ik na jaren nog niet, maar de uitdrukking blijft me altijd bij. Net als in gelul kan je niet ...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Jos ON8VRT uit Blankenberge – 5 (audio)
Kolder en Klodder (27)
JLB gaat (soms) naar zee (27)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 21 (video)
Nostalgische column Hans Knot (25)
De Coverack Dossiers – 6 (video)
Sluiten