RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Plaatje maar weer (21)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Samsung maakt wakker om 06:00 uur. Werkvolk wakker maken en ‘goede morgen’ zeggen. Senseo warm maken na het vinden van een afgewassen koffiekop. Gedag zeggen tegen Tom Poes, als die te vinden is na haar overgeven van gisteren, waarvan de restanten nog steeds zichtbaar zijn. Radio aanzetten, liefst die waar ik zelf iets mee te maken en over te vertellen heb. Koffie drinken met rokertje. 

Emails voorbereiden om als eerste op het scherm van de benodigde persoon te verschijnen van zodra die om 09:00 uur aanschuift. Kattenbak schoonmaken en kat eten geven. Gelul aanhoren van het wakker gemaakte werkvolk. Geld geven ter lening aan zelfde volk. Emails voor verzending twee keer doornemen en aanpassen. Naar toilet, indien niet bezet. Nogmaals Senseo met rokertje.  Werkvolk gedag zeggen en succes wensen, zonder dat je het meent.

Telefoon oppakken met ‘goede morgen, ik heb nu geen tijd, ik ben in bespreking’. Agenda doornemen, terwijl je precies weet wat daar in staat. Radio harder zetten vanwege fijne song en direct daarna weer zachter. Binnenkomende emails lezen en je afvragen over wie en wat het in Gods naam gaat. Tegen herrie-makende buren roepen dat ze hun kop moeten houden. Zonder resultaat. 

FeestBoek opendoen en verzinnen wat voor flauwekul je vandaag weer kan verzinnen om te posten in de hoop dat je volgers en vrienden het leuk vinden en dus wachten op likes. Skype-geluid open zetten, want je weet maar nooit wie je dringend een audiovisuele message wenst te sturen.

Binnenkomende e-mails bestuderen en zo mogelijk beantwoorden. Van alles een print-out maken, terwijl op al die emails staat, dat je dit vanwege het milieu niet moet doen. Mensen die gebeld zouden moeten worden, bellen en hopen dat ze niet oppakken. Nogmaals Senseo tijd. 

Teksten verzinnen ter verspreiding in het gebouw, ordenende dat medebewoners hun gedeelte van het bewoonbare proper houden. Met markeerstiften de agenda overlopen. Groen is gedaan, rood in afwachting en geel is hangende of nog te doen. Merendeel is code rood en geel. Niet verwachte binnenkomers beleefd doch dringend verzoeken weg te gaan. Duiven, roeken en eksters voederen met oud brood dat sinds gisteren nog open en bloot op tafel lag. 

Boodschappenlijst maken en toch geen boodschappen doen. Technische brochures en leaflets doornemen zonder besef te hebben waar het over gaat. Nadenken over te nuttigen ontbijt of lunch en het toch maar overslaan, want het is inmiddels tijd voor… Importante emails beantwoorden en bij goed gevolg clieënteel hierover informeren met bij behorende factuur. Klein borreltje met sigaretje moet kunnen bij zoveel succes. Huurders zien te vinden voor vrijstaande appartementen.

Ongediertebestrijder bellen ter desinfectering van reeds, door vreemd volk, gebruikte woningen.Buitenlandse Zaken proberen te bellen om paspoort terug te krijgen. “Er zijn tig wachtenden voor u”. Is dus voor morgen op de agenda. Naar de postbus om papierrijke ellende op te halen. Eerder opgestelde oprichtingsaktes en contracten tot vervelens toe nogmaals doornemen. Borreltje inschenken met sigaretje.

In frigo’s kijken of er iets ligt dat eetbaar gemaakt kan worden voor het avondmaal. Laatste klant buitenwerken en beloven dat je iets zal doen, wat je niet doet. Voedsel prepareren en tegelijkertijd bedenken dat het eenvoudiger is om beneden pitta te gaan eten vijftig meter verderop. Nieuws op internet-kranten doornemen en flink irriteren aan al die premium/plus shit waarvoor je eerst moet registreren.

Werkvolk terug verwelkomen met domme vragen als “Hoe is het?” Gezamenlijk nog wat alcoholisch nuttigen of een familiaire joint roken. Even naar nachtwinkel om zeker te zijn dat er ook ’s nachts nog iets te nuttigen valt. Horizontaal gaan en dan de volgende morgen exact hetzelfde ritueel uitvoeren. 

Wat heb ik nu met jouw agenda te maken zegt u? Precies, niks… het is maar om u wakker te schudden, mocht u ook zo’n agenda hebben. Stop, verander uw leven, leef… Maar ja de meesten zullen wel voor de flatscreen vallen en gezellig naar de Voice van …. gaan zitten kijken. 

Wordt wakker, plaatje maar weer!


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx