RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Plaatje maar weer (15)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ja, Ben heeft het gehaald en is terug. Dank aan Natsie for sitting in en om u op de hoogte te houden van mijn steeds wisselende verblijfplaatsen in Frankrijk en omgeving. De vakantie was een groot succes, ben langs diverse musea en andere wetenswaardigheden geweest, maar niet naar binnen vanwege tegenstaande drukte van dagjesmensen. Prachtige term overigens dagjesmensen, hoe noem je mensen die wat langer dan een dag blijven? 

Vanwege het gemis van een retourvlucht, ben ik inderdaad, zoals Natsie al ventileerde, maar gaan liften, tesamen met de twee dames op de foto, doch heb ik niet goed op de eindbestemming gelet, terwijl ze dat hier toch in het groot duidelijk aangeeft en kwam ik dus verder van huis. 

Eenmaal terug in België eerst even uitrusten op een terrasje met een Duvel, begint het te regenen. Alle mede-terrasgenoten vliegen naar binnen, waar de ruimte duidelijk niet op berekend was, dus bleef Ben gewoon buiten zitten totdat de Duvel genuttigd was. Dan op huis aan. Eenmaal binnen eens zien of er nog wat te eten was na weken onderweg en ondervoed te zijn geweest. 

Open keukenkast, weinig voedsel, maar wel tientallen kakkerlakken. Hoe zijn die nu ineens binnen geraakt? Had de sleutel bij me, dus ze zullen zich op andere illegale wijze toegang hebben verschaft. Zoek op internet naar zo’n verdelger en bel. “Dit is Scheers bvba”, was het antwoord na twintigmaal overgaan. Heb boodschap nagelaten om dringend langs te komen of telefonisch af te spreken en wacht nog steeds… terwijl die beesten zich vermenigvuldigen achter de koffiepads en in de suikerdoos. 

Terug aan het werk en op weg naar de Rechtbank in Antwerpen, niet om voor te komen, maar om papieren in orde te maken op de Griffie van Koophandel. Eenmaal aangestrompeld (loop nog altijd moeilijk vanwege gecompliceerde heupbreuk op kerstavond), neem ik de lift, dit keer met geweten eindbestemming naar de tweede verdieping. Echter met de nieuwbouw van dit gerechtscomplex heeft men geen aandacht geschonken aan mindervaliden en moet je eerst een trap op om de lift te kunnen nemen. Hoe verzinnen ze het…

Enfin, eenmaal binnen, wordt je gescreend net zoals op de luchthaven. Doe alvast broeksriem uit, want die moet je in zo’n bakje doen net als alle andere metalen voorwerpen en daarna door het poortje. De rechtsgangster voor mij echter, blijkt blikken cola en bier bij zich te hebben en een politiemevrouw achter het poortje vindt dat helemaal niet leuk en begint daar een partij herrie over te maken. 

Omdat iedereen daarop gefocust was, vergat ik mijn kleingeld, mijn sleutels, mijn telefoon, mijn reservebril etc. in het bakje te doen en wandelde dan maar op eigen gelegenheid door dat poortje. Geen signaal niks, niemand die iets zei of merkte. Dus zo’n poortje staat daar misschien al jaren voor niks en kan je dus zo met een bom of ander gereedschap het pand betreden. 

Na papieren-arbeid terug naar huis gelift middels mijn vrouw, want die reed en dan even naar het nieuws op televisie gekeken, alwaar een item over een optreden van de Toppers in Amsterdam werd uitgezonden… Heb de geïnterviewden én uitvoerenden aldaar even aanschouwd en aangehoord.  Dat was meer dan genoeg om te besluiten zo snel mogelijk terug te gaan naar Frankrijk. Dus Natsie, alvast bedankt om in te vallen…. 

Met of zonder lift. Plaatje maar weer… 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx