RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Plaatje maar weer (20)

Ook al gebruiken de meesten FaceBook om al hun ellende van de dag openbaar te maken, uw columnist misbruikt FeestBoek als een uitlaatklep voor meestal grote onzin, met als doel lezers, volgers, vrienden te irriteren of op bepaalde andere gedachten te brengen. 

Behalve dan eergisteren, toen ik uit Engeland een fotootje met een topless Duitse juffrouw ontving. Tekst op de foto was: ‘De Duitsers liggen er uit’, doelend op de uitpuilende borstjes van die juffrouw. Ja, die Engelsen weten pas nu dat de Duitsers uit het WK zijn.

Goed, ik zet dat fotootje even op FeestBoek… Nog geen vijf seconden later ben ik geblokkeerd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Althans FeestBoek noemt dat anders (zie screenshot). Ongevraagd krijg je dat 24 uur lang op je scherm. ‘You can post again in 23 hours, 50 minutes’ etc?… 


Je krijgt dan van je volgers via Messenger de vraag: ‘Waar ben je?’ Let op, je kan alleen die chatters beantwoorden die voor je blokkade reeds open stonden. De nieuwe kan je niet meer contacteren. Als je dan even FeestBoek vergeten bent, je moet tenslotte ook werken, dan wordt je wel door FB wakker geschud. 

Dus geen blote foto’s posten, want de FB robot heeft goede ogen. Oren ook trouwens, want post ook maar geen muziekje. Maar als je seksueel getint (zeg maar bloot) materiaal eerst op YouTube zet en die link linkt naar FeestBoek, is er geen goudhaantje dat ernaar kraait. Kortom, de preutse Amerikanen weren bloot, maar FB is wel grootaandeelhouder van/in diverse porno-sites. Hypocriet zou je kunnen zeggen. 

Ondertussen verkopen ze ook nog eventjes onze data (geboortedatum, je gedragingen, je adres), want voor niks gaat de zon onder in Amerika.  Ik heb nu als test blote dames en mijzelf afgebeeld en wonder boven wonder ben ik (en de dames) nog zichtbaar. Vanaf nu dien ik dus de FeestBoek-reglementen te respecteren, wil ik niet elk half uur een ongevraagde popup krijgen, dat ik nog zoveel uur of minuten moet wachten om te mogen posten.

Plaatje maar weer…. 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx