fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Plaatje maar weer – 23 (video)

Héhé, nu het voetbal is gaan liggen, tijd voor meer serieuze bezigheden. Middels sociale media komt mij ter ore dat een Italiaanse kliniek een grootschalig onderzoek gedaan heeft naar de kwaliteit van sperma. U weet wel dat spul dat doorgaans nazaten verwekt en derhalve een boel ellende op de wereld helpt. 

Mijn eerste gedachte was dat Italianen zich alleen maar bezig hielden met pizza’s, ijs en maffia, maar niets is minder waar. Ze hebben daar blijkbaar ook onderzoekers en die pakken hun zaakjes ineens goed aan. Heeft men daar een boel mannen ondervraagd met het oog op hun zaad. Na vele afwegingen en medianen in de groep gegooid te hebben, is men er op uitgekomen dat mannen die elke dag één biertje drinken beter sperma hebben dan mannen die of geen bier drinken, of die liters naar binnen werpen. 

Uit dit onderzoek komt niet naar voren of de heren andere zaken nuttigden zoals bijvoorbeeld drugs en andere medicatie. Simpel concluderend deduceer ik dat dit hele ‘onderzoek’ gefocused is op… bier. Dus zal er wel ergens een link te slaan zijn met lokale, nationale of internationale bierbrouwers. Dacht ik. 

Voor deze column bel ik dus een willekeurige bierbrouwerij: “Goedenmorgen u spreekt met Ben Bode van BierVisie, kan ik iemand van de PR spreken, dank u”. “Goedenmorgen met… waarmee kan ik u van dienst zijn?”. “Ja, met Ben Bode van BierVisie, uit een indrukwekkend wereldwijd onderzoek blijkt dat als ik één biertje per dag drink mijn sperma er dan beter voorstaat dan die van geheelonthouders en/of alcoholisten. Nu zou ik graag van u willen weten, is uw biermerk hiervoor verantwoordelijk ja of nee?”. 

Bier PR-man; “Wat zegt u nu?, daar weten wij niks van”. Ikzelf: “Ik zal het artikel even voordragen”. Aldus geschiedde. Zegt die PR-chef na beëindiging van mijn voordracht: “Wie bent u ook al weer en wordt dit opgenomen?”. Ik herhaal nodeloos wat mijn vraag was, zegt de PR-chef; “Ik laat u traceren en zal klacht tegen onbekenden indienen”. Alleen al de contradictie in die zin… 

OK, dan bellen we een andere bierbrouwer. Vanwege mijn eerste slechte ervaring val ik gelijk met de deur in huis tegen de telefoniste; “Goedenmiddag mevrouw, u spreekt met Ben Bode van Biervisie, is het waar dat als ik één biertje per dag drink, dat mijn sperma dan beter is? En is dat uw biertje?. Telefoniste; “Viezerik!”. Tuut tuut tuut. Na nog drie pogingen met hetzelfde resultaat heb ik het maar opgegeven en heb een lekker koud biertje gepakt. 

Al drinkende lees ik dat de uitvinding van de recycling-glazen (om van de plastic-berg af te geraken in verband met het milieu) op grote evenementen een succes is. Vooral op de Gentse Feesten alwaar Roma zigeuners (die komen niet uit Roemenië, maar uit India… doe uw huiswerk) zich tussen de tafels verschanst hebben om die recycle-glazen in te pikken en terug aan de bar aan te bieden. 

Ja, als je voor elk glas een euro terugkrijgt, doe ik ook mee. Alweer een fijne overheidsoplossing om het milieu niet verder naar de… te helpen. Dus neem ik nog maar een biertje en begin me schuldig te voelen omdat mijn sperma dus niet meer goed zal zijn na deze genoegdoening. 

Ik lees ondertussen het vervolg op het artikel over die opening van de duizenden jaren oude sarcofaag die bouwvakkers onlangs in Egypte gevonden hebben, en waarin drie skeletten lagen in een roodbruin enorm stinkend rioolwater. Blijkt dat er reeds zesduizend ‘mensen’ zich hebben aangemeld om dat water te komen opdrinken om een mogelijk eeuwenoude vloek tegen te gaan. 

Ik heb toen maar een whisky genomen en nu ben ik zeker dat mijn sperma naar de… is. Plaatje maar weer. Cocktail trio en ‘Leve de man die het bier uitvond’! 


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige
Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks.
Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast
Ik ben zo'n twee weken 'buiten dienst' geweest hier op dit plezierkwartier, genaamd RadioVisie, maar
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan
Johan Vanhee, in radiomiddens beter bekend als Johan Rood, die op 18 maart 2019 overleed, wordt
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (6)

Kolder en Klodder – 33 (video)

De Playa Papers – 3 (audio)

Het Vinylmoment van Manneke Pop – 27 (video)

Nostalgische column Hans Knot (31)

De Coverack Dossiers (11)

Sluiten