fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Plaatje maar weer (9)

Roept u maar… Oh nee, dat doe je niet meer zo maar en zeker niet naar het geslacht dat niet het jouwe is. Kijk… oh nee, dat doe je ook niet meer zo, want lang kijken is staren en dat kan volgens een boel vrouwen ook niet door hun beugels. Luister… mag je straks ook niet meer zeggen, want daarmee leg je je wil aan die ‘andere’ op.

Dat je iemand zonder wederzijdse toestemming niet zomaar mag aanraken of betasten, begrijp ik nog wel, althans het hangt er van af wie, hoe en waarom. Maar dat nu uit alle hoeken en gaten probleemmensen naar voren komen en op alles en nog wat iets aan te merken hebben en/of willen verbieden en strafbaar maken, verkilt wel erg onze samenleving. Of zie ik dat verkeerd? Na #metoo is iedereen dingen, die mogelijk aan seksisme gelinkt kunnen worden, aan het verzinnen om wellicht in de schijnwerpers te komen. Of erger nog, anderen te indoctrineren met hun, mijns inziens, gevaarlijke denkpistes. 

Dat je ook op je woorden moet letten in tal van situaties, zal de saamhorigheid die toch al ver te zoeken is, ook geen kracht bijzetten. Natuurlijk geeft het geen pas om tegen een politieagente te zeggen ‘vuile rot hoer’ en ‘ga een baan zoeken’. De persoon die dit onlangs in Brussel uitte tijdens een politiecontrole werd hiervoor veroordeeld tot betaling van 3000 euro boete. De eerste kreet is volgens mij gewoon ordinair schelden en beledigen en gezien de tekst wel te linken aan enig seksisme. Maar de tweede kreet kan toch zeker geen seksistisch karakter hebben? 

Wie bepaalt eigenlijk wat seksisme is en staat dat ergens in een soort van Dikke van Dale? Oppassen dat je geen dikke tegen man of vrouw zegt, want dan heb je het ook zitten. Dat is geen schelden meer, maar een aantijging tegen haar/zijn lichaam en dus seksisme. Tegen jouw columnist zeiden ze vroeger wel brillejood! Nou, dat is helemaal uit den boze. Ik werd hiermee gestigmatiseerd, beledigd én gediscrimineerd. En dan heb ik het niet eens over de Joden. 

Onlangs werd door Albert Heijn een gewoon simpel voetbalspelletje voor jongens van 8 tot 13 jaar uit de rekken gehaald, omdat dit discriminerend is tegen kinderen onder 8 en boven 13 jaar en tegen meisjes omdat er alleen jongens op de doos staat. Erger nog: spelvragen waren bijvoorbeeld:‘Wat wil je echt niet zien?’, waarop een van de mogelijke antwoorden: ‘Huilende meiden’ was. Is dit nu ook seksisme of ja wat eigenlijk? Wie bepaalt wat, waar begint het, waar eindigt dit én wat voor schade brengt dit gedrag allemaal niet toe aan een toch al niet florisant communicerende samenleving. 

Jean-Marie Dedecker: “Ik heb moeite met de #meetootjes die zelf verticale carrière gemaakt hebben op een horizontale manier”. En zo is het wel, of niet soms? En als iedereen – dat zou je bijna gaan denken – zo vóór #meetoo is en tegen seksisme, hoe kan dan een programma als Temptation Island zoveel kijkers trekken? Zelfs als je er niet naar kijkt, staan de bladen met foto’s en al er vol van. Zij wil het met iedere vent doen en hij heeft al zeker 600 meiden in bed gehad. 

En dan zijn we net ontsnapt aan de Belgische rapper Damso die het WK-lied voor u en de Rode Duivels ging maken. Qua eerder gebezigde teksten, zal hij ongetwijfeld hoge ogen scoren in relatie tot seksisme. Hier een greep uit zijn oeuvre: “Ik ga achteruit om je beter van achteren te pakken, slet. Ik zit in de put als ik uit je reet kom. Ze pijpt niet zo goed, heeft geen diepe keel. Hey hoer, waar zijn we? Ik neuk je als een hond ook al draag je een hoofddoek” 

Ja, ja, het is wederom de media die de aandacht trekt en vestigt op zogenaamde normen en waarden, maar wel zelf buiten de pot piest… Plaatje maar weer. Je t’ aime moi non plus? (Je weet niet wat je hoort….


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Sociale media, internationaal onmisbaar geworden in de samenleving en waar het allemaal niet voor ge/misbruikt
De geschiedenis herhaalt zich... Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de
Na enig verstek (sorry en dank voor overnames), wederom een bijdrage van uw on-vaste columnist.
Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag,
Ja, Johan is terug thuis. Weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan
Hij is terug thuis weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan zijn
Naar aanleiding van het overlijden van Johan ‘Rood’ Vanhee, is Ben Bode zondag jongstleden van
Naar aanleiding van het overlijden van Johan 'Rood' Vanhee, maandag 18 maart jongstleden, schreef één

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
JLB gaat (soms) naar zee (14)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 8 (video)

Nostalgische column Hans Knot (12)

Kolder en Klodder (13)

Geen ‘Plaatje maar weer’

JLB gaat (soms) naar zee (13)

Sluiten