RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Leo van der Goot kleurt Pinksteren (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, werd door heel wat Vlamingen naar Nederlandse media geluisterd en gekeken. Vanaf de jaren 90 verminderde dat sterk daar beide landen meer en meer radio- en tv-stations kregen die alleen regionaal te beluisteren of te bekijken waren. Nog later zorgde internet ervoor dat radiostations ook verder te horen waren dan in het eigen zendgebied, maar ondertussen had men in eigen land zoveel keuze dat zoiets haast niet meer werd gedaan. 

Een Nederlander die in de seventies wel heel veel fans had in Vlaanderen was Leo van der Goot. Wie zijn naam hoort, denkt daarbij automatisch terug aan het begin van de jaren 70 toen hij te horen was bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal (foto bovenaan), toen uitzendend vanaf het zendschip de Mebo 2. In de jaren 80 dook hij op bij Veronica TV in onder andere een helikopter, dit als onderdeel van een spelprogramma. 

In de jaren 80 werden zijn zonen Jelte en Wytse geboren die ook al snel in Hilversum terug te vinden waren op onder andere de tv-set van het kinderprogramma Sesamstraat. Tegenwoordig is Jette bekend van Radio 538, Wytse is voornamelijk als voetbalcommentator bij de diverse commerciële zenders aan het werk.  

De gehele familie, inclusief moeder José is terug te vinden in de studio bij NPO Radio 1 – Omroep Max, voor een babbel in het programma ‘De Perstribune’, morgen zondag 31 mei van 12:00 tot 13:00 uur. In deze uitzending die loopt tot 14:00 uur komen mediatrends uit het verleden en het heden aan bod met Ron Vergouwen. 

Leo van der Goot was ook één van de presentators van het de mediashow ‘De Grote Verwarring’ bij de Veronica Omroep Organisatie. Dit goed gemaakt tv-programma was te bekijken in 1978 en later van 1983 tot 1986. Leo schreef daarna zelf mediageschiedenis bij diverse commerciële omroepen in Nederland. Al zijn die minder bekend in Vlaanderen omdat hu signaal niet mag worden doorgegevenop de kabel. Dit in verband met auteursrechten.

Leo van der Goot, ondertussen zeventig geworden, overleefde tien jaar terug een vliegtuigcrash. Wie hem dit weekend terug als dj wil horen, kan terecht bij Extra Gold en 192radio. Daar presenteert hij het eerste uur van de remake van de ‘Top Aller Tijden’ die in 1970 werd uitgezonden door Radio Veronica. De laatste twee uur van deze lijst wordt de originele band van vijftig jaar geleden met wijlen Rob Out, gedraaid. Toen eveneens te beluisteren op Tweede Pinksterdag. (ADG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 12 augustus… 1973 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Het is vandaag 19 augustus… 1972 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

Legendarische Trip Tender aan de ketting (video)

Ten zuiden van Alicante is op volle zee door de Spaanse douane een boot met Lees verder

Eén DJ: twee hitlijsten op twee verschillende stations. Tegelijk!

Zaterdag 28 maart presenteert Ferry Eden de RNI én Mi Amigo Top 50 Het wordt Lees verder

Het is vandaag 26 maart… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Retro Radio Noordzee Internationaal Top 50

Ook in 2020 zijn er nog zekerheden, zoals deze bijvoorbeeld: Ferry Eden die een oud-zeezender Lees verder

Zoeken naar de vlag van Veronica (audio)

Bladerend in mijn archieven van het jaar 1962 botste ik op berichten over de toen Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx