RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

PINK: playlist gebaseerd op muziek-streaming diensten (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Midden december schoot PINK! uit de startblokken, het 100% digitale muziekkanaal voor en door vrouwen. Intussen werden de eerste groeicijfers genoteerd en begint de naam binnen de doelgroep, vrouwen tussen 20-45 jaar, te circuleren. Niet onbelangrijk daarbij is de online imagocampagne die vooral via sociale media gedeeld wordt. 

PINK wil volop inzetten op digitaal en online radio luisteren, een trend die volgens de laatste cijfers een duidelijke groei kent in Vlaanderen. Zo zou 60% van de doelgroep via een digitaal kanaal afstemmen. Helemaal anders dan bij collega-projecten is dat dit initiatief zich exclusief op een vrouwelijk publiek richt, zo zijn er uitsluitend vrouwelijke artiesten te horen. In het format zitten zowel classics van de Dolly Dots, Aretha Franklin en Cher als de nieuwste hits van Billie Eilish en Lady Gaga. Minstens 25% van de artiesten in de PINK-playlist komt uit eigen land.

Voor het samenstellen wordt geen rekening gehouden met de standaard hitlijsten, zoals bijvoorbeeld Ultratop. PINK analyseert dagelijks de streams van platformen als Spotify en Youtube en bepaalt aan de hand van het aantal lokaal beluisterde streams welke nummers of artiesten gepusht moeten worden. Zo hebben classics van Madonna en Blondie dus even veel kans als actuele hits. Er is het rotsvaste geloof dat het analyseren van muziek streams meer inzicht kan geven in de populariteit van bepaalde platen en artiesten. Meer dan dit het geval zou zijn met de verkoop van muziek als basis. 

Binnenkort wordt de nieuwe website, met heel wat meer mobiele integraties, gelanceerd. PINK kan beluisterd worden via Pinkradio.be, diverse radioplatformen en de Radioplayer App. (SV)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Sven
Sven
24 januari 2022 - 18:29 18:29

Goed gemaakt en origineel concept! Zou beter zijn dan de zoveelste Joe, VRT of Q variant.

Michael
Michael
24 januari 2022 - 11:04 11:04

Muzikaal alvast wel iets anders dan de anderen… Benieuwd of ze uiteindelijk ook op DAB+ zullen komen.

Koen
Koen
24 januari 2022 - 17:24 17:24
Antwoord aan  Michael

Lijkt me een leuke alternatieve aanvulling voor DAB+

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx