RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

PINK! Meer dan radio op een roze wolk?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zijn er teveel radiostations? Met daarbij opgeteld de eindeloze mogelijkheden via internet, zou dat antwoord wel eens ‘ja’ kunnen zijn. Of toch niet. Uiteraard zijn er veel radiostations, heel veel, ontzettend veel. En tegenwoordig zijn ze ook (bijna) allemaal te beluisteren. De vraag was dan ook helemaal fout. Wat ons bij een andere, betere vraag brengt. ‘Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe zender in deze immense radiozee opvalt?’

Daar hebben ze bij PINK! blijkbaar goed over nagedacht. Een nieuw digitaal kanaal voor en door vrouwen. Al is een format voor deze doelgroep ook niet gloednieuw. Reeds in 2017 – toen er een nieuwe erkenningsronde voor lokale en netwerkradio’s aan de gang was – waren er de plannen van het Antwerpse mediabedrijf CFM, dat zich met HIT! vooral wilde richten op een… vrouwelijk publiek.

Een samenwerking met het tijdschrift Flair moest daar mee voor zorgen. Edoch, toen bleek dat het ingediende dossier met net iets teveel enthousiasme en fantasie was geschreven, ging de behaalde erkenning alsnog naar TOPradio.

PINK!, is een project van marketingbedrijf BRANDS BV/The Branding Company uit Roeselare, met ervaring bij onder andere Club FM, Quindo, Radio United en corporate radio. De West-Vlamingen hebben niet zitten wachten op een nieuwe erkenningsronde, maar beginnen eraan met de mogelijkheden die momenteel voor handen zijn. Via het wereldwijde web dus. Waarbij vooral het format zich zal moeten onderscheiden. Als marketing bureau weten ze verder ook wel hoe ze een ‘product’ in de markt moeten zetten.

PINK! wordt een mix van vrouwelijke artiesten, van Aretha Franklin tot Kosheen en Billie Eilish. Met de actualiteiten van de dag en interessante items als rode draad doorheen de uitzendingen. De programma’s worden uitsluitend gemaakt en gepresenteerd door een voor vrouwen, waarbij hun slogan er eentje is met een vette knipoog. ‘Een zender met ballen, die geen enkel topic uit de weg gaat’. Al hebben ze die ballen dan wel ‘geleend’ van een andere internetradio, ‘t Is Vloms, die deze slogan al sinds 2017 gebruikt.

PINK! is momenteel al online te beluisteren via hun website, de meeste online apps, digitale platformen en de Radio Player App. Opmerkelijk is alvast dat PINK! gewoon de bestaande Facebookpagina van de lokale radio Classixx (pakket 51) inpikte net als de streamlink in enkele portals. De officiële start is voorzien op vrijdag 17 december. (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ live vanuit Turnhout

Met de muziek van vroeger en interviews met als thema's 'dag van de zorg', 'beleefwandeling', Lees verder

Blad 1472: Benjamin Dalle, Dominiek Savio, Grandprix Radio

• Erkenningen lokale radio's: 22 dossiers voor 10 pakketten • Feestdag mét radio in Dominiek Lees verder

Mister Soulshow is back in town

Na een lange onderbreking werd het wachten op de terugkeer eindelijk beloond. Ferry Maat, de Lees verder

Elfjarigen maakten radio bij PROS

Na drie jaar - u weet intussen wel waarom - namen twintig leerlingen van het Lees verder

Sterke winst Grand Prix Radio dankzij Max

Aanvankelijk een kleinschalige project, maar de afgelopen maand doorgestoten naar de top 10 van meest Lees verder

Qmusic NL: het meest online beluisterd

Qmusic was in maart het meest beluisterde radiostation online in Nederland. Dit blijkt uit de Lees verder

Blad 1461: Marc Vossen, Klara, PROS (audio)

• Wallonië: sterke financiële cijfers voor de NGroup • Klara gaat verder op de videotoer Lees verder

Blad 1460: Radio Kroeto, MNM, Bruzz (video)

• Radio Kroeto brengt Vlaamse en Oekraïense jongeren samen • Video: de smoel van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter DM
Peter DM
14 december 2021 - 14:29 14:29

Klinkt nie slecht… Wie zit hier achter?

Geert
Geert
13 december 2021 - 19:56 19:56

Vindt het inderdaad ook wel een origineel concept. Benieuwd hoe het gaat klinken als er ook stemmen op te horen zullen zijn. Het getuigd van lef om eens buiten de lijntjes te kleuren. Gebeurt veel te weinig in de radiowereld. Meesten doen gewoon maar wat of doen wat de anderen of grote jongens doen. Dit is eindelijk eens gedurfd en vernieuwend!

PVM
PVM
12 december 2021 - 18:37 18:37

Mooi project, maar als het alleen op internet blijft zal het jammer genoeg niet zoveel luisteraars hebben vrees ik. DAB+ is dan weer een ander verhaal. Kan men de DAB+ niet goedkoper maken zodat dergelijke projecten ook kans hebben om daar op te geraken?

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x