RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend – donderdag 2 december – aan dat hij na dertien jaar afscheid neemt van MNM. Hij was erbij in 2009 toen Donna verpopte tot een nieuwe publieke jongerenzender. De drievoudige winnaar van de ‘RadioVisie Award voor Radiopersoonlijkheid’ zal voor het laatst te horen zijn op vrijdag 1 april 2022. Om iedereen te bedanken trekt De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow naar het Sportpaleis, in aanwezigheid van heel wat bijzondere gasten.

Peter Van de Veire: “MNM was altijd mijn radiokind. Ik was bij de geboorte van een prachtige baby, maakte me af en toe zorgen toen de kleuter opgroeide maar intussen hoor en zie ik een kerngezonde tiener die perfect weet wat-ie (M/V/X) wil. We hebben gezorgd voor een boel jong en bruisend talent. Dus ik kan gerust afscheid nemen. Het was élke ochtend mooi. En vanaf nu wordt het alleen maar mooier. Het waren dertien spectaculaire jaren. Vol mooie verhalen en prachtige luisteraars. Dus merci MNM. Merci collega’s en vooral: merci Luisteraar. Je bent oprecht … spectaculair.”

Steven Lemmens (nethoofd MNM): “Peter ìs MNM. Hij was er vanaf dag één bij (foto bovenaan). En binnenkort sluit hij dit hoofdstuk af. We willen hem dan ook bedanken om er al die jaren te zijn voor de luisteraars, maar ook voor ons als collega’s. Zonder Peter was MNM niet de zender geworden die het vandaag is.”

De Sportpaleis Show

Over exact vier maanden zal Peter Van de Veire officieel afscheid nemen. Dit doet hij met een groot feest samen met heel wat bekende gasten. Vanaf vandaag kunnen luisteraars zich registreren door te klikken op de Enorme Bol in de MNM-app en op Degrotepetervandeveiresportpaleisshow.be. Op die manier blijven ze op de hoogte van al het nieuws over het event, tickets en meer. De komende dagen, weken en maanden nodigt Peter heel wat bekend en onbekend volk uit voor het dankfeest in 2022.

° Meer tekst onder de fotogalerij.

Dertien jaar Peter Van de Veire op MNM

In 2008 was Peter Van de Veire één van de krachten die in alle stilte het nieuwe MNM mee oprichtte. Op maandag 5 januari 2009 was De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow het allereerste programma dat er te horen was. Over de jaren heen kreeg hij het gezelschap in de ochtend van heel wat andere dj’s: Lieselot Ooms en Gunther Tiré, Eva Daeleman, Nasrien Cnops, Julie Van den Steen, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave.

Bijna dertien jaar MNM betekent ook heel wat straffe momenten. Zo presenteerde hij ooit de ochtendshow vanuit een reusachtige pot choco, al wandelend, live achter de vuilniskar, vanop een motor, in een vrachtwagen, samen met honderd kleuters, verbrak hij ooit het wereldrecord radiomaken en nog veel meer.

Peter Van de Veire zette zijn eerste stappen in de media in 1993 bij de regionale zender AVS. In 1997 maakt hij de overstap naar Ketnet om Studio.KET te presenteren. Twee jaar later was hij voor het eerst te horen op de radio en presenteerde hij De Afrekening op Studio Brussel. Vanaf 2002 nam hij het middagblok voor zijn rekening met… De Grote Peter Van de Veire show.

Samen met Sofie Lemaire verhuisde hij in 2006 naar de ochtend met hetzelfde programma, en een iets gewijzigde naam. Tijdens de eerste en tweede editie van Music For Life in 2006 en 2007 verbleef hij in het Glazen Huis. Sinds 2007 combineert Peter Van de Veire radio met televisiewerk voor Eén en SBS.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Diederik
Diederik
2 december 2021 - 12:40 12:40

Op weg naar Studio 100 Radio

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
3 december 2021 - 14:39 14:39
Antwoord aan  Diederik

Zou best kunnen, zie die niet zo direct afzakken om minder te gaan verdienen….
Kent waarschijnlijk al lang het nummer van Rose Royce “put your money where
your mouth is” ?

PVM
PVM
3 december 2021 - 22:11 22:11
Antwoord aan  Diederik

Maar dan moeten ze toch eerst die FM vergunning krijgen. Men heeft een DAB+ zender die constant non stop crooners uitzendt, beter een echte zender starten met programma’s.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx