RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 16 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Persoonlijk en dichtbij’

Allemaal goed en wel, maar…

Denk aan de politici en hoe ze verkozen worden door duizenden handjes te schudden. Want zo scoren ze beter dan welk radio- of tv-spotje dan ook. Tegen een welgemeende handdruk, een ontmoeting kan nog steeds geen Facebook of twitter op! 

Eentje om te onthouden in de oorlog zonder bloedvergieten, de oorlog om luisteraars binnen jouw regio! En wat doen we met stickers? De ene houdt van stickers, de ander van sleutelhangers. Het is bewezen dat mensen of van stickers houden of van sleutelhangers. 

Andere manieren zijn ook welkom

Aan beiden zitten voor en nadelen. Als je iemand een sticker aanbiedt, moet je hem eigenlijk zelf meteen aanbrengen. De kans dat iemand een sticker op de auto plakt is ongeveer twee procent. 

Je kan het opkrikken door er een wedstrijd aan vast te koppelen maar dat geldt alleen voor nationale stations. Regionale stations krijgen het moeilijk een auto vast te krijgen in ruil voor reclame van een regionale autodealer. 

Stickers kunnen lokaal nog steeds heel goed werken. Liever duizend auto’s in een kleine stad die rondrijden met de sticker van Radio X dan twee grote billboards! Maar denk bij het uitdelen van stickers vooral aan de distributie. 

Gebruik ze, plak ze!

Het heeft geen zin tienduizend stickers te laten maken en die lukraak neer te zetten bij benzinestations of een of andere fastfood keten. Ze blijven staan, niemand besteedt er enige aandacht aan en de kans dat er uiteindelijk honderd op een auto belanden is erg klein. 

Eigenlijk geldt ook hier weer: doe een actie op een grote parkeerplaats van een shopping en vraag aan automobilisten of je de sticker op hun auto mag plakken. Na een handdruk en een sleutelhanger kom je een heel eind! Dus als je toch de straat opgaat, neem stickers mee en geef ze niet zomaar weg. Gebruik ze waar ze voor dienen, plak ze! 

Een station in Florida deed een geweldige stickeractie. Ze beloofden de eerste driehonderd automobilisten prijzen, die ze zelf als sample hadden gekregen van diverse cliënten. Dus, als je maar zorgt dat je bij de eerste driehonderd bent, ben je een winnaar ! 

Het heette ‘Bumper Price Lane’. Op de parking van de lokale shopping was door middel van paaltjes en linten een dreef vol prijzen gemaakt. De automobilisten rijden de laan in. 

Een praktisch voorbeeld

Na twintig meter staat een eerste standje met voor alle inzittenden een blikje frisdrank. Twintig meter verder, een bon voor Mc Donalds. Weer twintig meter verder wordt de voorruit vakkundig schoongemaakt. Daarna volgen, telkens op dezelfde afstand; een gratis Mars of Bounty. Een zak vol autospullen, reclamefolders, sleutelhangers, stickers. Nog één te gaan halte, maar nu eerst plakken we de sticker op je bumper. En tot slot krijg je een enveloppe. 

Toch nog een sticker

En op het einde van de dreef staat een dj die regelmatig een enveloppe openscheurt. Je krijgt wat er in zit. Tickets voor de bioscoop? voor een schoonheidsbehandeling? Misschien wel een grote hoofdprijs ? 

Bij de eerste aflevering van deze stunt kwamen ongeveer 1200 auto’s op de uitnodiging af. Diegenen die niet meer door de dreef konden, kregen toch nog een sticker… en een dikke glimlach van de hostess. Volgende keer beter ! 

Te gebruiken in jouw regio? Ja, natuurlijk. Maar wel met altijd in je achterhoofd het idee dat het er in eerste plaats om gaat je luisteraars te ontmoeten en hen kennis te laten maken met radio op een manier die bij geen ander medium kan. Persoonlijk en dichtbij.

De Radioplaat: Jaap Dekker Boogie Set – In een groen groen knollenland

Jaap Dekker (72 jaar) is op 12 februari 1947 geboren in het Nederlandse Doesburg, vanuit België via Roermond-Venlo-Nijmegen, of via Tilburg-Den Bosch, tot even voorbij Arnhem, waar hij nu woont. Hij is één van de belangrijkste boogiewoogie pianisten van Nederland, die na een paar hits in de jaren zeventig optrad met legendes zoals Rob Hoecke. Jaap treedt nog steeds op, zo speelt hij onder andere op zondag 30 juni op het Facet Jazz Festival Hillegersberg.

Hij begon in de jaren zestig als pianist in een paar groepen, in 1971 haalde zijn eerste solo-single de tipparade in Nederland. Daarna bracht hij twee albums uit, waarvan de laatste (Nursery Rhymes, 1972) nummer 1 werd, en 22 weken genoteerd bleef. De single ‘In Een Groen Groen Knollenland’ scoorde eveneens een twaalfde plaats en bleef negen weken genoteerd.

Veelzijdig artiest

Daarna lukte het minder, zowel met singles als met albums. In de jaren tachtig had hij nog een kleine hit met ‘Wij Zijn Twee Eenzame Cowboys’, en hij nam een lied op met de 1e FC Utrecht (Wij Geven Het Niet Op). Daarna begon hij in de jaren negentig een theatertour met Rob Hoeke, als The Grand Piano Boogie. In 1999 overleed Rob Hoeke echter aan maagkanker, daarna vormde Jaap een andere theatertour, The Grand Piano Boogie Train.

Jaap Dekker speelt boogiewoogie piano, mondharmonica, accordeon, en componeert én zingt zelf. In 1971 won hij het Loosdrechtse Jazzconcours, hij schreef muziek voor films en documentaires, en studeerde op latere leeftijd af aan het conservatorium. Zijn composities hebben soms rare namen, zo heet zijn grootste hit ‘In een groen groen knollenland, Roodborstje tikt tegen het raam’ met op de B-kant ‘Driemaal Drie is negen, De kop van de kat is jarig, en Advokaatje’.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 15 (video)

‘Het gevecht om luisteraars Een limousine mag uiteraard dook  Wat ook mooi is als voertuig Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 14 (video)

‘Haal er uit wat er in zit’ Busje komt zo Veel radiostations hebben een busje Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 13 (video)

‘Wees zoveel mogelijk aanwezig’ Wat te doen met de concurrentie? En wat als een veel Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 12 (video)

‘Het gevoel iets te missen als ze er niet bij zijn’ Vergeet je publiek niet Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 11 (video)

‘Radio en bier’ Samen creatief denken Ik was eens betrokken bij het opzetten van een Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 10 (video)

‘Afgeleverd op het werk!’ Jouw radiostation op een werkplek Bij de meeste radiostations heeft de Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 9 (video)

‘Versieren, zo werkt het niet!’ Tot wie richten we ons?   In alle brochures staat Lees verder

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 8 (video)

‘Weet waar je heen gaat’ Contact houden met je publiek Bedenk dat wat ook je Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx