RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Pearl Jam opnieuw nummer 1 in Veronica Top 1000 Allertijden (video)

Voor de tweede keer op rij is ‘Black’ van Pearl Jam verkozen tot de absolute nummer 1 in de ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’. De Amerikaanse rockband laat hiermee Pink Floyd met ‘Comfortably Numb’ (2) en ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen (3) achter zich. De lijst is vanaf nu tot en met vrijdag 18 november te beluisteren, met een herhaling van de honderd bovenste noteringen op zondag 20 november.

Als extra steun wordt van maandag 14 tot en met zondag 20 november een pop-up platenzaak en een fototentoonstelling geopend op Utrecht Centraal. De platenzaak wordt geëxploiteerd door de iconische platenwinkel Concerto en biedt ruimte voor de liefhebber om een duik te nemen in de muziek uit de ‘Top 1000 Allertijden’, platen te beluisteren en te kopen, neer te ploffen op de bank en een kop koffie te drinken. Minder dan vijftig meter verder is een toonstelling te vinden met ruim vijftig foto’s van live optredens van genoteerde artiesten, genomen door Nederlandse popfotografen.

Top 1000 Allertijden

De zeezender Radio Veronica is de grondlegger van dit soort uitgebreide toplijsten. De ‘Top 100 Aller Tijden’ uit 1968 was de allereerste op de Nederlandse radio waarna diverse varianten volgden. De ‘Top 100′ ontstond uit de ‘Scholieren Top 10’, toen een vast onderdeel van het programma van Lex Harding, waarvoor scholieren lijsten met hun tien favoriete nummers opstuurden. Harding besloot de inzendingen bij elkaar op te tellen en van de honderd meest genoemde nummers een ‘Top 100 Aller Tijden’ te maken. Tussen 1968 en 2003 werd er 32 keer een ‘Top 100 Aller Tijden’ uitgezonden. In 2003 werd de lijst uitgebreid van honderd naar duizend nummers.

° De complete lijst is hier terug te vinden en tot en met 18 november elke dag te beluisteren van 06:00 tot 19:00 uur bij Radio Veronica. Van 19:00 tot 06:00 uur worden de live programma’s’ van overdag uitgezonden herhaald. Op zondag 20 november wordt de Top 100 nog eens uitgezonden


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx