RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Patrick Van Kerckhoven (Radio Golden Flash) gestorven

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gisteren – maandag 7 november – vernamen we het overlijden van Patrick Van Kerckhoven, de oprichter van Radio Golden Flash uit Westerlo. Op 1 april 1982 startte hij, samen met zijn vader Sylvain, een vrije radiozender. Zoals toen wel meer gebeurde, was het station niet elke dag in de lucht. Soms gebeurde dit om minder evidente redenen.

Patrick ging namelijk nog… naar school en dus werd er enkel na de schooluren en op zaterdag radio gemaakt. Maar vrije radio werd razendsnel een hype en medewerkers dienden zich met bosjes aan. Door de uitbreiding van het team kwamen er meer mogelijkheden om het programmaschema verder in te vullen. Er werd een nieuwe studio gebouwd en alles werd gemoderniseerd. 

Van 1986 tot 1990 moest Golden Flash een frequentie delen met een station uit een andere gemeente, maar toen zorgde toenmalig minister Marcel Colla ervoor dat men terug een eigen plekje in de FM-band kreeg. Dat nieuws kreeg Patrick destijds te horen tijdens ‘Beroemd’, een programma op VTM met presentator Daan Vanden Durpel, waarin bekende en onbekende mensen in de bloemetjes werden gezet. De euforie was groot.

Golden Flash groeide en organiseerde diverse fanbals in Westerlo. Helaas werd bij een zoveelste erkenningsronde de zendvergunning in 2004 ingetrokken. Vanaf dan ging het team verder als webradio. Patrick verloor de moed niet, ook al ging zijn gezondheid erop achteruit. Gisteren is hij, in het bijzijn van zijn vader Sylvain, gestorven. Hij werd amper 55 jaar. (SBS)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx