fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Paneda levert nieuwe DAB+ mux Norkring (video)

Telecomoperator Norkring België, in Vlaanderen onder meer de operator van de commerciële DAB+ muxen 11A en (de toekomstige) 5A/5D, tekende vorige week een overeenkomst met het Noorse Paneda voor de levering van DAB+ head end-systemen. Dat meldt Paneda in een persbericht op zijn website.

Paneda zal de komende 5 jaar DAB+ multiplex-systemen leveren aan Norkring België. Tegelijkertijd bestelde Norkring een compleet systeem voor “een aankomende multiplex”, waarmee dus de nieuwe mux 5A/5D wordt bedoeld.

Het contract omvat een multiplex-systeem en encoders met volledige redundantie (een soort backup), plus een ondersteuningscontract dat 5 jaar geldig is.

Het systeem zal worden geleverd als een turn key-oplossing die wordt gerealiseerd in een speciaal serverplatform dat VMware gebruikt en in staat is om een groot aantal onafhankelijke multiplexsystemen te hosten met zijn audio-encoders en contentbeheersysteem.

“Met de unieke afhandeling van virtuele serviceproviders in het systeem, kan elke uitzender toegang krijgen tot zijn eigen webgebaseerde gebruikersinterface en kan het systeem onafhankelijk van elkaar omgaan en beheren”, aldus het bericht.

Het Noorse Paneda is een bedrijf met enkele tientallen werknemers. Het ontwikkelt en verkoopt DAB+ -gerelateerde apparatuur op de internationale markt. In Noorwegen leverde het bedrijf meer dan 200 tunnelsystemen. Paneda heeft in eigen land ook een eigen digitaal tv-netwerk (DVB-T2) met 165 zendersites. Het ontwikkelde daarnaast noodwaarschuwingssystemen via DAB+ en biedt complete oplossingen voor verschillende soorten toepassingen.

Verschillende Noorse lokale radio’s, die de overstap naar DAB+ al maakten, kozen de afgelopen jaren eveneens voor een totaaloplossing die door Paneda wordt aangeboden.

Naast Norkring België versierde Paneda de voorbije maanden gelijkaardige contracten met DAB+ zendoperatoren towerCast (regio Lyon, Frankrijk) en EuroDAB Italia (landelijk net) en het levert eveneens de apparatuur voor de eerste DAB+ mux in Bangkok, Thailand. (RDS)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei
De Europese Radio-unie (EBU) publiceerde deze week een nieuwe update van de ‘Technology Fact Sheet’
De RTBF pakt vanaf morgen (2 mei) op de Vlaamse DAB+ uit met een nieuw
Een samenvatting van de tekortkomingen Geen perspectief voor lokale radio Donderdag 4 april werd de
Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft deze voormiddag geantwoord op de vragen van Vlaams
NRJ Vlaanderen werd vanmiddag toegevoegd aan de DAB+ multiplex Vlaanderen 2 van Norkring. Dat brengt
De VRT-radio schakelde afgelopen dinsdag (5 maart) voor haar DAB+ mux over op een volledig
Tomorrowland had het vorige week al min of meer verklapt en sinds 13 uur lijkt

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Middagblad van zondag 20 januari
Het Avondblad van 19 en 20 januari
Autosalon zet digitale radio in de kijker
Nieuw logo voor Studio Brussel
Het Avondblad van 18 januari (video)
Deezer lanceert eigen radioportal
Sluiten