fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Paneda levert nieuwe DAB+ mux Norkring (video)

Telecomoperator Norkring België, in Vlaanderen onder meer de operator van de commerciële DAB+ muxen 11A en (de toekomstige) 5A/5D, tekende vorige week een overeenkomst met het Noorse Paneda voor de levering van DAB+ head end-systemen. Dat meldt Paneda in een persbericht op zijn website.

Paneda zal de komende 5 jaar DAB+ multiplex-systemen leveren aan Norkring België. Tegelijkertijd bestelde Norkring een compleet systeem voor “een aankomende multiplex”, waarmee dus de nieuwe mux 5A/5D wordt bedoeld.

Het contract omvat een multiplex-systeem en encoders met volledige redundantie (een soort backup), plus een ondersteuningscontract dat 5 jaar geldig is.

Het systeem zal worden geleverd als een turn key-oplossing die wordt gerealiseerd in een speciaal serverplatform dat VMware gebruikt en in staat is om een groot aantal onafhankelijke multiplexsystemen te hosten met zijn audio-encoders en contentbeheersysteem.

“Met de unieke afhandeling van virtuele serviceproviders in het systeem, kan elke uitzender toegang krijgen tot zijn eigen webgebaseerde gebruikersinterface en kan het systeem onafhankelijk van elkaar omgaan en beheren”, aldus het bericht.

Het Noorse Paneda is een bedrijf met enkele tientallen werknemers. Het ontwikkelt en verkoopt DAB+ -gerelateerde apparatuur op de internationale markt. In Noorwegen leverde het bedrijf meer dan 200 tunnelsystemen. Paneda heeft in eigen land ook een eigen digitaal tv-netwerk (DVB-T2) met 165 zendersites. Het ontwikkelde daarnaast noodwaarschuwingssystemen via DAB+ en biedt complete oplossingen voor verschillende soorten toepassingen.

Verschillende Noorse lokale radio’s, die de overstap naar DAB+ al maakten, kozen de afgelopen jaren eveneens voor een totaaloplossing die door Paneda wordt aangeboden.

Naast Norkring België versierde Paneda de voorbije maanden gelijkaardige contracten met DAB+ zendoperatoren towerCast (regio Lyon, Frankrijk) en EuroDAB Italia (landelijk net) en het levert eveneens de apparatuur voor de eerste DAB+ mux in Bangkok, Thailand. (RDS)


TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
De Noors-Vlaamse zenderoperator Norkring heeft blijkbaar zijn excuustruus in stelling gebracht om het kanaal 10
Het is sinds deze week opnieuw stil in Vlaanderen op het omstreden kanaal 10 in
Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van
De private DAB+ operator Norkring herschikt per 1 augustus de capaciteit van zijn Vlaamse commerciële
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
En daarom komen ze volgende maand met een extra app Yesterdayland is niet enkel een
Klacht Broadcast Partners gegrond, Norkring moet zich regulariseren Niet naleven van voorwaarden Het blijft onrustig

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Middagblad van zondag 20 januari

Het Avondblad van 19 en 20 januari

Autosalon zet digitale radio in de kijker

Nieuw logo voor Studio Brussel

Het Avondblad van 18 januari (video)

Deezer lanceert eigen radioportal

Sluiten