RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Oude ‘Mi Amigo Top 50’ helemaal nieuw

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ferry Eden, de radiomaker die sneller hitlijsten restaureert dan RSC Anderlecht doelkansen creëert binnen de… drie uur, heeft er alweer eentje gescoord. De Mi Amigo Top 50 van 6 maart 1976 werd afgestoft, gedigitaliseerd met de juiste muziek in de goede volgorde, en met de exacte jingles en commercials van toen. Plus een flinke omkadering die u hieronder kan lezen. 

Deze ‘Top 50’ van 6 maart 1976 werd indertijd vanuit Playa d’Aro gepresenteerd door Peter van Dam. Naast de negen nieuwe binnenkomers staan er vijf voormalige ‘Lievelingen’ in de lijst. Die telt ook nog eens vier carnavalskrakers, vijf instrumentaaltjes en maar liefst zes Franstalige platen. Te horen bij FouteMuziekRadio om 12:00 uur (tot 15:00 uur) en volgende week te downloaden via de link die u in Het Blad kan terugvinden.

De introductie van live programma’s vanaf de Noordzee

Sinds het vertrek van Bert Bennett uit Playa d’Aro waren zijn uren werden verdeeld onder de overgebleven leden van het deejayteam. Dat bestond uit programmaleider Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag en zijn vrouw Michelle. Maurice Bokkebroek droeg zorg voor de techniek en Haike Debois nam de organisatorische zaken ter hand, aan de zijde van Mi Amigo-baas Sylvain Tack. 

Sinds 19 januari 1976, de dag na het laatste programma van Bert Bennett, verzorgden Bart van Leeuwen en Jan van de Meer nieuwsuitzendingen vanaf het zendschip de MV Mi Amigo. Om problemen met justitie te voorkomen, had de voormalige Veronica-dj de naam Tim Ridder aangenomen, maar zijn fans van weleer hadden hem wel herkend.  

Angst voor ingrijpen tegen Mi Amigo door officiële instanties in België en Nederland was niet onterecht. Zo had de FIOD de bankrekening van het Theater Buro Henk Kreeftmeijer laten blokkeren, omdat hij in de Drive In Show-spots via MI Amigo genoemd werd als boekingskantoor daarvan. Die informatie verdween dus in maart van de zender. De bekendste dj van de Mi Amigo Drive In Show, voormalig Noordzee-dj Dick de Graaf, was door Henk Kreeftmeijer op vakantie gestuurd naar Playa d’Aro. 

Dat kwam goed uit, want onbedoeld moesten Stan Haag, Peter van Dam en Michelle wegens een hardnekkige griep thuis blijven. Onder de naam Jos van der Kan verzorgde hij samen met Joop Verhoof tijdelijk alle programma’s. Op de terugweg naar Nederland heeft Dick de Graaf de tapes zelf in het noord-Franse Boulogne-sur-Mer, bij de tender naar het zendschip Mi Amigo, afgeleverd.   

Vanaf dat zendschip kwamen er naast nieuwsuitzendingen geleidelijk ook  live-programma’s, eerst ter vervanging van ontbrekende tapes uit Playa d’Aro, maar al spoedig ook vast in de ochtend tussen 06:00 en 07:00 uur. Vanaf 1 maart 1976 kwam daar een middagprogramma van 15:00 tot 16:00 uur bij. Voordeel van deze live-uitzendingen was de actualiteit ervan tegenover de twee weken eerder opgenomen programmabanden uit Playa d’Aro. 

Het bleek een goede beslissing, want de live-uitzendingen werden een populair en waren een niet meer weg te denken onderdeel van de Mi Amigo-programmering. In sommige shows werd sinds kort reclame gemaakt voor de nieuwe Mi Amigo Fanclub, die was opgezet door Mireille en Fernand Moerman uit Wevelgem, België.   


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Mi Amigo Top 50: Ferry Eden doet het dubbel

Top 50 van 14 juli 1974 in twee verschillende uitvoeringen Naar trouwe en goede maandelijkse Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Jeffrey Willems: geïnspireerd door ‘de stemmen van de zee’ (audio & video)

De week begon helemaal niet goed, toen we het overlijden - aan een fatale hartstilstand Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx