RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Oude liefde roest niet: Tineke terug naar Veronica

Rob Stenders brengt icoon terug op de radio

Tineke de Nooij is nog geen half jaar nadat ze met pensioen ging teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica.

Dat zegde zenderbaas Rob Stenders gisteren, zaterdag 25 juni, toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had dat ze was gestopt. Tineke stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien “maar weer eens een keer” iets ging doen. “Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen ‘we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.”

Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan. “Dit moet wel te regelen zijn, Tineke”, aldus de dj en zendermanager. “We geven je je hobby terug.” De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding. “Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

De Nooij nam eind januari, na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma ‘TinekeShow’ voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met een programma op Vintage Veronica keert ze terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland. De precieze invulling van de uren van De Nooij is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk op welke termijn ze te horen is. (HV)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan Claerbout
Johan Claerbout
29 juni 2022 - 15:18 15:18

Hallo,
Johan Derksen krijgt eigen radioprogramma op Radio Veronica.
http://www.radioveronica.nl/nieuws/johan-derksen-krijgt-eigen-radioprogramma-op-radio-veronica. (28/6/2022-18u20).
Bij deze.

Johan Claerbout
Johan Claerbout
28 juni 2022 - 21:49 21:49

Nederlandse media melden ook de komst van Johan Derksen (oa Grolloo Radio) bij Veronica.

Kumulus
Kumulus
26 juni 2022 - 11:06 11:06

In mijn jeugd was ik een trouwe luisteraar van zeezender Veronica, en dus ook van “Koffietijd” met Tineke. Dat populaire programma was zeer goed gepresenteerd. De begintune zit nog altijd in mijn hoofd.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx