RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Oude gebouwen Nederlandse Wereldomroep in de verkoop (video)

Niet enkel de VRT heeft (vertraagde) verhuisplannen, ook in Nederland doet men oude omroepgebouwen in de verkoop. Dat van de Wereldomroep bij het MediaPark in Hilversum krijgt een andere eigenaar. RNW Media, zoals de voormalige Wereldomroep er tegenwoordig heet, wil af van de panden en de grond er omheen. Sinds 2014 is omroepverenging AvroTros gevestigd in het gebouw.

Het opvallende gebouw, in de vorm van een vliegtuig, was decennialang het onderkomen van de Wereldomroep. In 2012 verloor de Wereldomroep haar wettelijke taak: het verzorgen van nieuws en informatie voor Nederlanders in het buitenland, naast het verspreiden van een realistisch beeld van Nederland in het buitenland. Twee jaar later trok AvroTros, na een grote verbouwing, in het pand. In 2016 werd de status van rijksmonument toegekend.

De panden worden verkocht omdat men dit soort eigendom “Niet meer van deze tijd vindt voor een maatschappelijke organisatie. Daarnaast wil RNW Media zich focussen op haar missie: wereldwijd versterken van sociale verandering onder jongeren via onlineplatforms en sociale media”, aldus aldus Jacqueline Lampe van RNW Media. Ondanks de verkoop blijft AvroTros er voorlopig gehuisvest. Er is een huurovereenkomst voor  vijftien jaar.

Het gebouw van de Wereldomroep werd in 1961 geopend door Koningin Juliana. Toen beschikte men er over een grote studio en een studiocomplex. In 1989 kwam er meer studioruimten.

° Foto bovenaan: Tjitze.nl


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx