RadioVisie

  • .
    .

Oud-VRT-weerman Michel De Meyer overleden

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer is vrijdag overleden. Hij presenteerde in de jaren ’90 het weerbericht op de televisie van de openbare omroep. Daarna had hij een weerpraatje op de radio en werkte hij bij het KMI.

Het nieuws van zijn overlijden werd eerst gemeld door balloonfederation.be en is nadien bevestigd. Opvallend was het feit dat dit bij de VRT pas werd gemeld in het Journaal op zondagavond (12 maart), terwijl zijn oud-collega Frank Deboosere het reeds op zaterdagmorgen (11 maart) om 09:00 uur in zijn weerpraatje vertelde opj Radio2. Presentator Ruben Van Gucht ging er evenwel niet verder op in.

De Meyer was weerman bij de openbare omroep in de jaren 90. Hij behoorde tot de tweede lichting die de legendarische weerman Armand Pien moest vervangen na diens pensioen in 1990. Eerst werd Pien vervangen door Frank Deboosere, Hilde Simons, Georges Kuster en Bob De Richter. Simons werd daarna opgevolgd door Peggy De Meyer. In de tweede lichting kwamen Sabine Hagedoren, Ron Cornelissen, Eric Goyvaerts en Michel De Meyer erbij.

De Meyer presenteerde jarenlang afwisselend met zijn collega’s. In 1997 stopte hij als weerman op de televisie, maar had hij nog jarenlang een weerpraatje op Radio 2, net als bij de Oost-Vlaamse regionale televisie AVS. Daarna ging hij aan de slag bij het KMI.

Hij was ook actief als meteoman voor de ballonvaart. In 1992 trok hij naar de Alpen voor een televisiereportage over een ballonmeeting. Hij had er onder meer een gesprek met ballonreiziger Wim Verstraeten, die verschillende records brak en in 2021 kwam te overlijden.

De Meyer overleed vrijdag 10 maart aan de gevolgen van een slepende ziekte.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx