RadioVisie

  • .
    .

Oud-Veronica techneut Maarten van der Harst overleden

Het nieuws raakte nu pas bekend, medio december 2021 reeds is Maarten van der Harst (foto bovenaan – rechts) plotseling overleden in zijn geliefde Scheveningen. Hij was in 1960 één van de technici tijdens het eerste uur van de zeezender Radio Veronica, toen in de lucht vanaf de Borkum Riff. Eén van de ‘stille’, maar heel belangrijke mensen die het station draaiende hielden tijdens die pioniersjaren.

Toen het zendschip in november 1964 werd ingeruild voor de Norderney, verhuisde Maarten mee. Hij bleef uiteindelijk tot ver in 1970 bij Radio Veronica werken. Bij zijn tienjarig werkjubileum was het Tineke de Nooij die hem een gouden Veronica-spelt uitreikte in de studio aan Laapershoek in Hilversum. Een kleinood dat helaas verloren is gegaan. 

Na zijn tijd bij Radio Veronica heeft Maarten van der Harst, die 80 jaar is geworden, in de beveiligingsbranche gewerkt. Hij heeft altijd in zijn Scheveningen gewoond en maakte na zijn pensionering vrijwel elke dag fietstochtjes rond Groot Den Haag, waar Scheveningen ook toebehoort.

Maarten behoorde ook tot de vriendenclub van de in 1988 overleden Hans Verbaan, bekend van de Free Radio Campaign Holland, die lange tijd een blad uitgaf over offshore radio. Ook zijn broer Wouter Verbaan, die het nieuws over het heengaan van Maarten van der Harst bekend maakte, was betrokken bij de club van zeezenderfans. (Hans Knot)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx