RadioVisie

  • .
    .

Orkaan Ian geselde ook Radio Miami International

Ook Radio Miami International (WRMI), het wereldwijd via de kortegolf te ontvangen radiostation van Adventist World Radio (AWR), had het afgelopen week zeer zwaar te verduren door de orkaan Ian.

De organisatie beschikt op zijn zendersite in Okeechobee over 14 zenders en 24 antennes. Daarvan gingen er tijdens de storm al een groot deel uit de lucht, waaronder de op Europa gerichte frequenties 15770 kHz en 7730 kHz.

Toen donderdag in de ganse regio de stroom uitviel was het helemaal gedaan met zenden. Pas sinds zaterdag, toen de wind voldoende was gaan liggen, kon men beginnen met het opmeten van de schade aan de palen en de vele kilometers aan antennekabels. Dat verloopt erg stroef omdat het ganse terrein tot een moeras is herschapen door de enorme hoeveelheden regen.

Zaterdagavond werd de eerste frequentie 5950 kHz terug geactiveerd. Die zal voorlopig 24 uur per dag gebruikt worden, in afwachting van de herstelling van de andere faciliteiten. De actuele situatie en wanneer welke frequenties weer in de lucht komen kun je volgen via de Facebookpagina van WRMI.

Meer info over WRMI vind je in een artikel dat Radio World eerder dit jaar bracht. Hier vind je ook extra foto’s.

In de wekelijkse DX-podcast Wavescan van AWR was er vorige week overigens de boeiende bijdrage ‘The saga of Radio Antwerp’, hieronder te herbeluisteren (als eerste item).


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx