RadioVisie

  • .
    .

Opsinjoor steekt Mechelaars hart onder de riem

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mechelen doet beroep op Radio Opsinjoor (106.6 FM) om oudere inwoners te bereiken. Een informatieve radiospot, tips om te bewegen en heel veel hoopvolle verhalen van Mechelaars voor Mechelaars. Dat is de insteek. De stad werkt al langer samen met het lokale radiostation voor de organisatie van Balcazar, het maandelijkse dansfeest in het Cultuurcentrum. Maar dit is omwille van de inmiddels-eindeloos-herhaalde-reden voorlopig uitgesteld. Het vrijgekomen budget gaat naar de senioren(werking). 

Peter Sweeck (foto) voorzitter van Opsinjoor ging graag in op de vraag van de stad. “Er zijn veel informatiekanalen, maar zeker voor ouderen is radio belangrijk omdat ze minder op het internet zitten. Wij zijn een Mechelse zender die graag muziek van vroeger brengt en heel veel aandacht heeft voor de stad. Dit past perfect in ons kraam. Al hebben we het momenteel ook niet gemakkelijk. De winkels gingen dicht dus vielen ook de reclame-inkomsten weg. Maar het is intussen weer een beetje aan het loskomen”, aldus de voorzitter in Het Laatste Nieuws.

Ook een bewegingscoach werd aangezocht om via Opsinjoor korte oefeningen, van ongeveer een minuut, uit te leggen, dit ter vervanging van de lessen ‘Spierkracht voor senioren’. “We hopen hiermee zo veel mogelijk ouderen aan het bewegen te krijgen op een veilige manier, vanuit hun kot”, zegt schepen van welzijn Gabriella De Francesco.

Het programma Radio Balcazar is dan weer een initiatief om twee keer per dag getuigenissen te laten horen van inwoners die vertellen hoe zij met de coronacrisis omgaan. De verhalen zijn verzameld door medewerkers van het project ‘De Mensen maken de Stad’. Het gaat om positieve ‘vertellingen’ die anderen moed moeten en kunnen geven.

Het populaire programma ‘Mechelse Peper’ met Bart Pepermans op zondagvoormiddag wordt tijdelijk vervangen door verzoekjes voor platen uit de jaren 60, 70 en 80. “Bel of schrijf ons en leg uit waarom je dat nummer aanvraagt voor een persoon. En misschien word je wel opgebeld om je verhaal met andere luisteraars te delen”, vult Peter Sweeck tot slot nog aan. (Quotes: Het Laatste Nieuws)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx