RadioVisie

  • .
    .

Opgepoetste Mi Amigo Top 50 op FouteMuziekRadio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een Top 50 op zaterdag bij FouteMuziekRadio, dat kan enkel een gerecycleerde lijst zijn, eerder uitgezonden door Radio Mi Amigo, en ook dit keer gepresenteerd door Ferry Eden. In deze aflevering gaat het om de vijftig genummerde liedjes van 22 oktober 1977. Maar hoe ging het toen met de Vlaams/Nederlandse zeezender? 

En toen waren er plots (te)veel dj’s aan boord van het zendschip

Zoals wel vaker in de geschiedenis van Mi Amigo, was het najaar niet de meest gunstige periode. Dat was ten tijde van aflevering 193 van de Top 50, niet anders. Eerder die maand zaten onverwacht alle boord-deejays op het zendschip; Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff omdat ze hun normale shift deden, Marc Jacobs en Herman de Graaf omdat ze door problemen met de bevoorrading niet van boord gehaald konden worden. 

Na weken met een zeer slechte voedselsituatie lukte die bevoorrading dan toch, maar Frank van der Mast opteerde in een open sollicitatie voor een baan in de Spaanse studio in Playa d’Aro. Ook Marc Jacobs en Hugo Meulenhoff twijfelden erg of ze nog wel een nieuwe barre winter aan hun radioloopbaan vanaf de Noordzee wilden toevoegen.

Ondertussen was Ferry Eden opgeroepen om naar het zendschip te gaan en in elk geval Frank van der Mast af te lossen. Maar de havens in België werden zodanig in de gaten gehouden, dat uitvaren te riskant was. Frank en Hugo waren in september langs Engelse zijde aan boord gekomen, en zij hadden dus een Britse inkomende paspoortstempel. Frank moest dus ook langs die zijde weer terug naar land om Engeland officieel te kunnen verlaten voor een uitgaande paspoortstempel. 

De automatische consequentie was dat Ferry, vergezeld door technicus Luc Watermans eveneens langs Engelse zijde naar het zendschip gebracht moest worden. Het slechte weer maakte dat er in het havenstadje Lowestoft heel wat dagen op het vertrek moest worden gewacht.  

Dat de bevoorrading stokte, was ook te merken aan de Top 50, waar een plaat ontbrak, namelijk op 34 Jigsaw met ‘If I had to go away’. In de retro Top 50 hoor je morgen wel alle vijftig platen, alhoewel het weinig gescheeld heeft of het was er ook eentje minder geworden. Uiteindelijk kwam de laatste plaat, tegelijk de twaalfde ‘Lieveling’ uit deze lijst – The Times met ‘Man over board’ – dankzij stevig zoekwerk en Douwe Dijkstra die ‘m stuurde, toch boven water. 

Vanwege de plaatlengte werd de Top 50 in 1977 door Frank van der Mast in vier uur gepresenteerd, deze retroversie van 42 jaar later is op 26 oktober 2019 een uurtje minder lang (12:00-15:00 uur). Te horen via foutemuzieklradio.nl. Wie de uitzending mist, moet volgende week Het Blad in de gaten houden, dan verneem je hoe je het programma alsnog kan downloaden. 

° Foto bovenaan: credits – Peter Messinfeld


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Foutemuziekradio in een offshore radio-jasje

Foutemuziekradio gaat aanstaande zaterdag terug naar het najaar van 1974. Op 24 november startte een Lees verder

Mi Amigo: de lijst, het programma en het boek

Morgen zaterdag 28 september zendt FouteMuziekRadio tussen 12:00 en 15:00 uur opnieuw een oude hitlijst Lees verder

Zo klonk de Mi Amigo Top 50 op 28/08/1976 (audio)

Ferry Eden doet het op 29 juni digitaal over bij FouteMuziekRadio De zomer van 1976 Lees verder

Mi Amigo Top 50: Ferry Eden doet het dubbel

Top 50 van 14 juli 1974 in twee verschillende uitvoeringen Naar trouwe en goede maandelijkse Lees verder

Radio Mi Amigo: de ‘Retro Top 50’

Aanstaande zaterdag zaterdag 27 april zendt FouteMuziekRadio.nl tussen 12:00 en 15:00 uur de ‘Mi Amigo Top Lees verder

Radio Mi Amigo: de ‘Joepie Top 50’

Ferry Eden gaat terug naar 31 maart 1974 Er zijn nog zekerheden in het leven. Lees verder

Tres veces noticias de radio para mis amigos (audio)

'Mi Amigo 45' straks ook in Noord Nederland ‘Mi Amigo 45’ dat doorgaat van 30 Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx