RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

OPEN 035: live retro radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Beeld en Geluid opening verschuift naar februari 2023

Het Nederlandse museum Beeld & Geluid dat al sinds lange tijd in de steigers staat omdat het helemaal wordt vernieuwd, zal dit jaar niet meer opengaan, zoals eerder gepland. Wat niet betekent dat er niks meer wordt georganiseerd tot het zover is. Straks wordt immers één van de topstukken uit de mediacollectie afgestoft en opnieuw gebruikt: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3-programma’s van de publieke omroep op zijn gemaakt.

Het is de eerste stereo-studio die zich op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast het huidige Beeld & Geluid, bevondDe complete en nog steeds werkende studio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week die plaatsvindt tijdens de Dutch Media Week, van 3 tot en met 9 oktober (dagelijks van 16:00 tot 18:00 uur). De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio. Bezoekers kunnen er live en gratis bij zijn. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. 

OPEN035

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen de gemeente. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio, vanuit de Gooische Brink. Retro Radio wordt gepresenteerd door Veronica’s Ad Bouman (foto bovenaan), bekend van de ‘Adje Bouman Top Tien’ en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj’s uit die periode, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart.

Roller disco

De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de rollerdisco: een disco waar alle bezoekers rolschaatsen droegen en dansten op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverde. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12:00 tot 20:00 uur.

Februari 2023

Niet meer dit jaar, maar in februari 2023 zal het vernieuwde Beeld & Geluid open gaan. Projectleider Corine Lindenbergh praat over de laatste ontwikkelingen in de weberie (W)Auw van de Bouw. Een maandelijkse blik achter de schermen. Presentatrice Sosha Duysker gaat op zoek naar de wauw’s en de auw’s die komen kijken bij het bouwen van een state of the art Mediamuseum, terwijl presentator Kevin van den Berg het land doorkruist op zoek naar antwoorden op mediavragen.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx