RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

OPEN 035: live retro radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Beeld en Geluid opening verschuift naar februari 2023

Het Nederlandse museum Beeld & Geluid dat al sinds lange tijd in de steigers staat omdat het helemaal wordt vernieuwd, zal dit jaar niet meer opengaan, zoals eerder gepland. Wat niet betekent dat er niks meer wordt georganiseerd tot het zover is. Straks wordt immers één van de topstukken uit de mediacollectie afgestoft en opnieuw gebruikt: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3-programma’s van de publieke omroep op zijn gemaakt.

Het is de eerste stereo-studio die zich op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast het huidige Beeld & Geluid, bevondDe complete en nog steeds werkende studio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week die plaatsvindt tijdens de Dutch Media Week, van 3 tot en met 9 oktober (dagelijks van 16:00 tot 18:00 uur). De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio. Bezoekers kunnen er live en gratis bij zijn. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. 

OPEN035

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen de gemeente. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio, vanuit de Gooische Brink. Retro Radio wordt gepresenteerd door Veronica’s Ad Bouman (foto bovenaan), bekend van de ‘Adje Bouman Top Tien’ en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj’s uit die periode, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart.

Roller disco

De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de rollerdisco: een disco waar alle bezoekers rolschaatsen droegen en dansten op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverde. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12:00 tot 20:00 uur.

Februari 2023

Niet meer dit jaar, maar in februari 2023 zal het vernieuwde Beeld & Geluid open gaan. Projectleider Corine Lindenbergh praat over de laatste ontwikkelingen in de weberie (W)Auw van de Bouw. Een maandelijkse blik achter de schermen. Presentatrice Sosha Duysker gaat op zoek naar de wauw’s en de auw’s die komen kijken bij het bouwen van een state of the art Mediamuseum, terwijl presentator Kevin van den Berg het land doorkruist op zoek naar antwoorden op mediavragen.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 402: Joe, NRJ, Beeld & Geluid’ (video)

Net toen u dacht alles te hebben beleefd, wordt er alsnog een nieuwe hitlijst gelanceerdBeetje Lees verder

Dutch Media Week met o.a. Rick van Velthuysen (video)

Geen dag is gelijk omdat alles continu evolueert. Een boutade waar ook de media niet Lees verder

Blad 1647: Nostalgie, RadioDay, Qmusic

• Het Christine McVie-effect bij Nostalgie • Nederland: RadioDay komt terug in 2023 • Kamal Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

NPO Radio 2 DJ’s warmen zich op voor ‘Top 2000’

Op 7 december aanstaande verzamelen alle presentatoren van NPO Radio 2 in het Top 2000 Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Nederland: regering hakt knoop door over veiling FM-kavels

In Nederland mogen commerciële radio-aanbieders in de toekomst nog maximaal drie FM-kavels bezitten. Dat heeft Lees verder

Advies blijft: FM afschakelen vanaf 2027 in Nederland

Digitale radio is een feit en raakt ingeburgerd, maar niet razendsnel. De FM-band zingt het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx