fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Op 21 juli is er slechts één enkele Nostalgie in België

Vanaf komende vrijdag 21 juni, tot en met vrijdag 12 juli kunnen de luisteraars van Nostalgie – zowel de Vlaamse àls de Waalse variant – meedoen met de ‘Best Tof Belgium’-actie. Daarbij mag er gestemd worden op favoriete liedjes, om sàmen uit te zoeken welk dé lievelingssong ‘par excellence’ van de… Belgen wordt.

Uiteraard wordt er gekozen uit een selectie van Nederlandstalige én Franstalige nummers. Al die stemmen worden opgeteld en tot een rangschikking verwerkt, die geheim blijft tot op het moment van de officiële bekendmaking: de nationale feestdag, 21 juli. Op die dag zenden de twee nationale radiozenders samen één tweetalig programma uit, gepresenteerd in de twee landstalen door een duo van presentatoren.

Tijdens de uitzending komen de luisteraars te weten hoe de top 15 van de lievelingsliedjes van de Belgen eruitziet. Enkelen kunnen erbij zijn wanneer de nummer 1 gedraaid wordt, diezelfde avond op de Grote Zavel in Brussel, tijdens de Nostalgie Live Tour. (TB)

° Foto bovenaan (rechts): Kim Beyns – brand & strategy director Nostalgie Group


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Naar aanleiding van nationale vrouwendag op 11 november lanceert Nostalgie-DJ Shalini Van den Langenbergh (foto
769 keer wachten op die ene nummer 1, al zal u zich intussen toch niet
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Nostalgie start al op 19 augustus met de nieuwe najaarsprogrammering Het Nostalgie Beach Festival in
Binnen een dikke week is het zover. Dan spelen in Middelkerke Wet Wet Wet, Big
Nostalgie, de derde landelijke en meest nieuwe radio voor Vlaanderen werd voor het eerst opgenomen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
Jan Hautekiet en Karolien Debecker fietsten vorig jaar door heel Vlaanderen. De ene om afscheid

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
HaveveHerman B Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Herman B
Gast
Herman B

Dat zal dan voor het eerst zijn dat de Franstalige Nostalgie mogelijk een Nederlandstalig nummer draait, want net als alle andere grote Franstalige radiozenders houdt Nostalgie zó veel van ons land dat het nooit of te nimmer een Nederlandstalig nummer ten gehore brengt. Wat de Franstalige radiozenders in ons land (op RCF na) betreft, bestaat de Nederlandse taal hoegenaamd niet, en al zeker niet in de muziekwereld.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

De Vlaamse roots van minister Gatz, die via een Vlaamse zweeppartij zijn politieke carrière begon, maakte in zijn radiobeleid zeker ook niet het Vlaamse verschil. Een echt Vlaams monument, zoals Vic Anciaux, moet toch minstens een paar keer hebben teruggedacht aan het ‘taalhoffelijkheidsakkoord’, maar dat werd in Brussel in de jaren negentig al niet meer gerespecteerd, en dat is daarna zeker niet verbeterd. Na het ontslag van Vic Anciaux volgde zijn ‘schildknaap’ Gatz hem toen op. Jaren later lijkt het Vlaamse radiobeleid van Gatz, in Brussel zowel als in Vlaanderen, vaak meer een verfransing (o.a. met de nu ‘wettelijk toegelaten storingen’ door Franstalige zenders), dan een Vlaamse (her)bevestiging te zijn. De echte ‘ridder’, Vic Anciaux stelde in een interview over Brussel, in Knack twee jaar geleden: ‘Pascal Smet …/… en Guy Vanhengel …/… geven toe op alles wat de Franstaligen hun vriendelijk komen vragen’. Dat Gatz en Vanhengel vaak nogal ‘duaal’ denken laten ze beiden herhaaldelijk blijken. Dan hebben we het uiteraard niet over (andere) verschraling van het lokale radiolandschap tijdens het afgelopen radiobeleid, daar waar minister Gatz in een conceptnota toch ‘een duurzaam en toekomstgericht radiolandschap’ beloofde. Raymond van het Groenewoud zong wel ‘waar men faalt en aan de toog expliceert’, in zijn lied ‘Vlaanderen boven’… maar dat zou een excuus zijn, en geen reden.

Meer in Actueel
Citizen Band: 40 jaar geleden een hype, nu bezig aan een revival

Blad 179: Norkring, Gers, Brahim en Minerva (video)

Astro wint de NRJ Open Mic: Hip Hop (video)

Studio Brussel en Kortrijk samen voor De Warmste Week

WorldDAB: Elke maand 1 miljoen nieuwe toestellen in tien grootste markten

Blad 178: Herman, Denderland, Martine (audio & video)

Sluiten