RadioVisie

  • .
    .

Oostende: Protest tegen Qmusic in Maria Hendrikapark

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er klinken kritische stemmen tegen de komst van Qmusic naar het Maria Hendrikapark in de zomer. Oostendenaars die rust willen, het Blauw Kruis en de SP.A-oppositie uiten bedenkingen.

“We zijn niet tegen de komst van Qmusic naar Oostende want dat is belangrijk voor de promotie van de stad. Maar het is niet duidelijk wat we mogen verwachten”, zegt Fabrice Goffin, voorzitter van het dierenasiel Blauw Kruis, gelegen op een boogscheut van de weide waar de radiostudio komt. “We horen zaken over kleine concerten en overnachtingen en weten niet wat de impact zal zijn. We vrezen voor overlast, vernielingen ’s nachts en parkeeroverlast. In het verleden werden we wel betrokken bij theater en muziekvoorstellingen. We willen goede buren zijn en willen onze input kunnen geven.”

Ook dierenverzorgster Karlien Couchement bevestigt: “We kregen de voorbije dagen veel vragen van vrijwilligers en wandelaars. Mensen zijn bezorgd voor de dieren en de rust. Het blijft ook voor ons gissen.” Een andere groep Oostendenaars is een petitie gestart die bijna zeshonderd keer werd ondertekend om het Bosje te behouden als ‘oase van rust’. De organisatie vreest dat zelfs kleinschalige concerten de rust zullen verstoren en heeft het sterk gemunt op burgemeester Tommelein.

Oppositiepartij SP.A vindt dat de stad in de fout ging. “Ze hebben het vertikt om met het dierenasiel en de Oostendenaars die het Bosje gebruiken in overleg te gaan. Er is nu controverse”, zegt fractieleider John Crombez (SP.A). “Er zijn in de zomer veel dieren en die mogen geen stress hebben. Ze hadden met het asiel kunnen overleggen om het dierenwelzijn te maximaliseren.”

“Geen massa-evenement”

Op het stadhuis verwijst men naar het vorige stadsbestuur dat in 2015 nog openluchttheater toe liet op de site en het promootte als ‘grootste terras van de stad’. “De beslissing om Qmusic radio te laten maken in het park kadert in de spreiding om social distance te verzekeren”, reageert burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “De Q-hotspot is geen massa-evenement en kan je niet vergelijken met het Q-Beach House. Er zal geen drank geschonken worden, de geluidsnormen worden nageleefd en gecontroleerd en optredens kunnen door maximaal 200 mensen bijgewoond worden. Het dierenasiel ligt op veilige afstand en de evenementen van deze zomer zijn kleinschaliger dan wat er in het verleden plaatsvond.”

Het Nieuwsblad – Edwin Fontaine
Foto bovenaan: Qmusic’s Sam Debruyn en Vincent Fierens

Fabrice Goffin en verzorger Karlien: “Het dierenasiel krijgt veel vragen over Q-hotspot.” (Credits efo)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx