RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Oostende: Be One en Noordzee slaan handen in elkaar

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voor een tweede editie van ‘The Sound of O’

De tweede editie van ‘The Sound of O’ vindt vandaag – woensdag 22 december – plaats met Dieter Troubleyn als presentator. Vorig jaar organiseerde Stad Oostende deze radioshow met als doel de bewoners op een originele manier met elkaar te verbinden. Oostende staat dit jaar opnieuw centraal en dat wordt duidelijk aan de hand van de muziek, de bands en de sidekicks die mee komen radio maken.

De eerste editie van The Sound of O was een groot succes. Met de radioshow slaagde Stad Oostende erin om families, vrienden, kennissen en medebewoners met elkaar te verbinden. Tal van verzoekjes, hartverwarmende boodschappen, leuke verhalen, boeiende reportages en een goede portie lokale muziek vormden de basis van de radioshow.

Radio van 10:00 tot 18:00 uur

De positieve reacties resulteerden dan ook in een tweede editie. Dit keer werd de studio opgetrokken in het Feest- en Cultuurpaleis in de binnenstad. The Sound of O wordt georganiseerd in samenwerking met twee lokale radiostations, Be One en Noordzee en is integraal te volgen op respectievelijk 107.4 FM en 105.0 FM) of via Oostende.be en Soundofo.be.

Presentator Dieter Troubleyn

Dit jaar neemt Dieter Troubleyn (foto) de presentatie op zich. Hij was amper vijftien jaar toen hij bij de radio terecht kwam. De ‘Nu of Nooit-talentenjacht’ behoort tot het dossier ‘gênante beelden’ maar met vallen en opstaan creëerde hij een oerdegelijke vakkennis. Dieter presenteerde in ‘prime-time’ op Radio 2, Be One en Nostalgie. Hij was ook drie jaar lang reisreporter voor het VTM-ontbijtmagazine ‘Goeiemorgen’, quizmaster in ‘De Zonnekwis’ en ‘Ken Je Familie’ en talkshowhost bij Event TV. Kort samengevat: Dieter Troubleyn is een man met een hart voor radio en een link met de Stad aan Zee.

Sidekicks

Dieter Troubleyn wordt tijdens deze radioshow ook bijgestaan door vier sidekicks die telkens één uurtje mee presenteren. Ze brengen allemaal leuke herinneringen, anekdotes en verhalen die betrekking hebben op de stad. De sidekicks nodigen ook een persoonlijke gast uit die voor hen onmisbaar is bij een radioshow over Oostende. Het gaat om Wendy Van Wanten, Sebastien Dewaele, Piv Huvluv en Martin Heylen.

De radioshow ademt Oostende. Eerst en vooral baseert Stad Oostende zich op de slogan ‘Ostend is Music’. Het programma zal dan ook aandacht hebben voor bands uit de kuststad maar ook voor liedjes die er op zijn geïnspireerd. Verder brengen de sidekicks authentieke verhalen en komen er verenigingen, handelaars en burgers uit alle wijken aan bod.  

Samenwerking regionale radio’s

Een aparte troef is de samenwerking tussen Radio Noordzee en BeOne. Beide stations vonden elkaar reeds tijdens de vorige editie van ‘The Sound of O’ en staan deze keer in voor de volledige organisatie. Op die manier houdt de Stad de radioshow volledig lokaal en wordt er een groter publiek aangesproken

Schepen Maxim Donck: “In 2020 riepen we The sound of O in het leven om een lichtpuntje te zijn voor alle Oostendenaren tijdens de eindejaarsperiode. Dit jaar hadden we gehoopt om er een groot feest met z’n allen van te maken, maar opnieuw zullen we vermoedelijk moeten bijsturen. Het stond voor ons al vast dat er een tweede editie zou komen. Warme verhalen vertellen, interviews beluisteren en plaatjes aanvragen vormen de ingrediënten waarbij mensen zich via The Sound of O verbonden voelen met elkaar.” (GDL)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Oostende: Live radio – ‘The Sound of O’ (video)

Met de medewerking van Be One en Radio Noordzee Stad Oostende organiseert op woensdag 23 Lees verder

BE ONE lanceert 80’s zusje online

Op 1 mei start BE ONE met een zusterproduct online: BEONE 80's! 100% muziek uit Lees verder

Oostende: Radio Noordzee begon 40 jaar geleden (audio)

Tot 19 maart 1980 waren er aan zee veel luisteraars voor de zeezender Radio Caroline Lees verder

Redders hele zomer lang bij Radio Noordzee

Lokale radio is anders, moet anders zijn, aanvullend, met de focus op de eigen regio. Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Patrick Van Kerckhoven (Radio Golden Flash) gestorven

Gisteren - maandag 7 november - vernamen we het overlijden van Patrick Van Kerckhoven, de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx