RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Ook Stijn Vlaeminck verlaat StuBru (video)

Gisteren kon u in Blad 530 nog lezen dat DJ Lefto aka Stéphane Lallemand, opstapt bij Studio Brussel, waar hij twee decennia – onafgebroken – voor aan de slag was. Hij kan zich moeilijk vinden in de nieuwe koers van de zender en kreeg in het nieuwe uitzendschema een nauwelijks beluisterd slot op de zaterdagvond. Dit nieuwe verhaal gaat over z’n StuBru-collega Stijn Vlaeminck. Ook hij verlaat het station.

Vlaeminck zal er veertien jaar gewerkt hebben, waarbij hij vooral excelleerde in sport en sportverslaggeving. Bij zijn nieuwe werkgever kan hij die skills verder uitbouwen. Hij ruilt immers het Brusselse VRT-huis voor dat van het Antwerpse NewsCity, de overkoepelende nieuwsredactie van DPG Media. Hij gaat er zich specifiek bezig houden met de sportverslaggeving voor het VTM Nieuws en HLN. Wielrennen, de Olympische Spelen, grote tornooien, de Rode Duivels, ze staan allemaal op zijn lijstje om te volgen.  

Het parcours bij de openbare omroep

Sportverslaggeving en Stijn Vlaeminck ze zijn synoniem, al vanaf het moment dat hij zijn eerste stapjes bij de radio zette. We noteerden toen het jaar 2006 en Sporza Radio. Wielrennen een atletiek werden er zijn domeinen. Jan Wauters-gewijs liet hij nooit na om de sport breder te duiden. En dat hij dat goed deed, bewijst het feit dat hij in 2008 een internationale Radioprijs won met een reportage over de luchtverontreiniging in Peking, het jaar dat de Olympische Spelen er zouden doorgaan.

Vier jaar later kwam hij bij Studio Brussel terecht, waar hij op de doordeweekse middagen samen met Linde Merckpoel ‘Studio Sport’ voor zijn rekening nam. Ook Siska Schoeters ontdekte Stijn Vlaeminck. Nog datzelfde jaar mocht hij in alle vroegte, tijdens ‘Siska Staat Op!’, een sportrubriek presenteren. Van september 2012 tot februari 2019 was hij de zondagse gastheer van ‘Studio Sport’  (12:00-13:00 uur). Hij volgde de Tour de France en het WK Voetbal in Brazilië (2014) en in Rusland (2018). In februari 2019 kreeg hij zijn eigen praatprogramma op de zondagochtend bij StuBru, met de niet al te ver gezochte naam ‘Bij Vlaeminck’.  

Stijn Vlaeminck (in De Morgen): “De goesting waarmee NewsCity binnen DPG Media zich klaarstoomt voor de toekomst heeft me snel kunnen overtuigen. De ambitie om van de sportredactie een future-proof verhaal te maken met veel impact, sluit perfect aan met de manier waarop ik ook naar de toekomst van de sportmedia kijk. Ik heb dan ook niet getwijfeld om mee in dit verhaal te stappen”.

“Ik kijk terug op een fantastische tijd bij de VRT. Het was veertien jaar lang een aaneenschakeling van kansen en mooie herinneringen. Zowel bij Sporza als bij Studio Brussel kreeg ik altijd enorm veel vertrouwen. Daar ben ik dankbaar voor. Door dat vertrouwen heb ik me kunnen en mogen ontwikkelen in de media. Natuurlijk ga ik veel collega’s missen. Niettemin kijk ik met spanning uit naar dit nieuwe luik in mijn professioneel bestaan. Het leven wordt nu eenmaal spannender als je af en toe eens springt.” (BVP – Bron: De Morgen)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx