RadioVisie

  • .
    .

Ook LinkedIn gaat audiotour op

Twitter wil z’n gebruikers aanmoedigen om video’s à la TikTok te gebruiken om een reactie te geven op een tweet. En Twitter is niet de enige: ook LinkedIn wil een succesvolle functie van een ander sociaal netwerk imiteren.

In dit geval dat van Clubhouse, het sociale netwerk dat – toch heel even – furore maakte met audio. Maar sindsdien veel van zijn pluimen verloren heeft – wie deelt daar nog content, wie is er nog actief? Het snel tanende succes heeft toch verschillende andere sociale media ertoe aangezet om een audio-functie in hun aanbod op te nemen. Wat een meer realistisch businessmodel lijkt: audio, als één van de meerdere functies, en niet het enige waarom het draait.

Misschien is de aankondiging van LinkedIn, tegenwoordig eigendom van Microsoft, dan toch niet zo gek: het wil ook een audiofunctie invoeren. Maar dat kadert dan wel in een breder plan om virtuele evenementen te organiseren. Dat zou verschillende elementen omvatten: paneeldiscussies met een moderator, rondetafelgesprekken, en gewoon relax babbels, waarbij de gastheren/dames het format zelf kunnen bepalen. 

De virtuele evenementen worden bovendien gebouwd bovenop de al bestaande tools van LinkedIn. Deelnemers aan een event zouden zowel tijdens als na het live event met elkaar kunnen chatten. Een videoversie zou later dit voorjaar beschikbaar moeten zijn.

Conclusie: dat LinkedIn een audiofunctie inbouwt, in het kader van evenementen, is helemaal niet gek. Alleen: Microsoft / LinkedIn zal een enorme berg werk moeten verzetten om zijn gebruikers terug te activeren… (HVG)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx