RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Ook in het zuiden des lands herbegint het

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En hoe zit het inmiddels in het zuiden des lands? Niet dat we ons geroepen voelen om daar uitgebreid op te antwoorden. Bescheiden als we zijn, keken we enkel naar de najaarsprogrammering van enkele commerciële radiostations aldaar. Want al lijken Vlaanderen en Wallonië twee verschillende werelden, één zaak hebben ze wel gemeen: de vakantie zit er op, de scholen herbeginnen en tegelijk past de radiosector z’n programmaschema’s aan. 

In het zuiden des land, maar ook in Franstalige Brussel, doet Nostalgie het verre van slecht. Ter herinnering: het station blijft leider in het zuidelijke landsgedeelte met een marktaandeel van 14,2%, dat zijn 921.649 luisteraars per week en 1.493.362 luisteraars in totaal. Althans volgens cijfers van CIM (maart tot juni 2021).

En ook zij maken zich op voor het najaar. Nieuw is het ochtendduo Ingrid Franssen en Sébastien Bay, noem ze de sidekicks voor Bruno Fernandez. De presentator die inmiddels zowat tot het – en da’s positief bedoeld – studiomeubilair van het commerciële station behoort. Naast de reguliere ‘Nostalgie’ is er ook nog een broertje met een ‘plusje’. Nostalgie + radio voor de alsmaar groter wordende generatie van 60-plussers. Zij worden getrakteerd op een nieuwe gastheer. Socha zal iedereen tussen 07:00 en 11:00 uur, van maandag tot vrijdag, entertainen. Te beginnen op maandag 30 augustus. 

U weet intussen ook dat NRJ Belgique, in niks te vergelijken is met z’n Vlaamse broertje. De enige gelijkenis zit in het feit dat ook zij hun najaarsprogramma’s herschikken. Hét sleutelwoord daarbij is de terugkeer naar de continuïteit van voor de vakantie. Noem het ‘NRJ gaat terug naar school’, daarbij steunend op de pijlers van het merk: entertainment, samenhorigheid en aandacht voor de planeet.

Onder de nieuwigheden moet u onthouden: De komst van de “Wake Up Show” op TV op AB3. “60 secondes climat” met Adélaïde Charlier, als onderdeel van het #PlayForZero-programma, met als doel dat NRJ in 2030 een CO2-voetafdruk van nul heeft bereikt. Nieuw zijn ook de mooiste kinderverhalen vertelt door Shalimar in “Shalimar raconte”. En er is een nieuw duo voor het weekend: Wendy & Khalid. Op 10 oktober is er de terugkeer van de NRJ MUSIC TOUR naar WEX.

Chérie fm is gebaseerd op het beste van de jaren 2000, opvallende titels uit de jaren 80, maar eveneens op recente hits. Ook bij hen zijn er enkele nieuwigheden te noteren. Er wordt meer gefocust op informatie en actualiteiten in onder andere Le Temps de l’Info, A vous de voir, Un mot pour le dire, Inspirons-nous ou l’Instant Web.

Er wordt ook behoorlijk geïnvesteerd in twee uitgebreide nieuws podcasts, speciaal bedoeld voor on-demand luisteren. Eéntje gebeurt in samenwerking met het onafhankelijke nieuwsmagazine Médor en de andere met het Belgische tijdschrift BioInfo. Nieuwe radiostemmen zijn er ook met de komst, in het team van Stéphanie du Bois, François Campos, Leslie Rijmenams en Lucie Delplanque. Na het bijna-einde van pandemie, is er ook de terugkeer van de ‘Ultra Private Lives of Chérie’. (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Luistercijfers Wallonië: met vier op een zakdoek

In Wallonië worden de verschillen tussen de vier leidende radiostations steeds kleiner, maar de nummer Lees verder

Wallonië: CSA tikt radiostations op de vingers

Het ‘Collège d'autorisation et de controle’ (CAC) binnen de CSA, de mediaregulator voor de Federatie Lees verder

Wallonië: vier nieuwe vergunningen voor regionale muxen

De CSA, de mediaregulator voor de Federatie Wallonië-Brussel, heeft vier nieuwe operatoren vergund voor de Lees verder

Wallonië: Minder reclame bij RTBF door pandemie

De Franstalige openbare omroep RTBF zag in 2020 haar advertentie-inkomsten dalen met 14 procent ten Lees verder

Blad 1585: RTBF, DAB+ in Polen, Nostalgie (video)

• Stakingsdreiging binnen de RTBF • Polen: procedure commerciële DAB+ opgeschort • Gratis Tom en Lees verder

Brussel: Franstalige lokale DAB+ is gestart

Sinds deze middag is de Franstalige lokale Brusselse mux in de ether. Na drie jaar Lees verder

Blad 1569: RadioRand, NRJ, Auvio, Radio 1 (video)

• Plaatgasten in de rij bij RadioRand • Wallonië: NRJ krijgt plekje op Auvio • Lees verder

Drie nieuwe ‘formats’ voor ‘Matin Première’

Het nieuwe schooljaar is in het zuiden des lands alweer op 29 augustus begonnen. Eén Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx