RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Ook Facebook trekt voluit de audiokaart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Niet moeilijk: Clubhouse wordt nu al op 4 miljard geschat

Facebook heeft aangekondigd dat het een reeks audioproducten wil uitbrengen. Dat zou dan gaan om een concurrent voor Clubhouse, een initiatief rond podcasting, maar ook zou Facebook de muziekspeler van Spotify in Facebook integreren. Dit alles onder de koepel van “social audio”.

Concreet gaat het om:

  • Een versie van Rooms die enkel audio bevat; Rooms is het videoconferencing antwoord van Facebook op Zoom, dat erg populair werd tijdens de coronavirus-lockdown.
  • Een Clubhouse-kloon, waarbij groepen mensen naar een spreker of meerdere sprekers kunnen luisteren op een virtueel podium.
  • Een product waarbij de Facebook-gebruiker korte voice-boodschappen kan opnemen en die in zijn nieuwsfeed posten.
  • Een tool om nieuwe podcasts te leren ontdekken, dat dan rechtstreeks koppelt met Spotify.

Duidelijk is in elk geval dat Facebook het voorbeeld van Clubhouse wil navolgen, dat audio voorop gezet heeft in de social media. Want blijkbaar valt daar geld te verdienen – althans, dat geloven de investeerders. Clubhouse zelf heeft nog geen echt businessmodel, het is nog niet duidelijk waar het inkomsten gaat halen met zijn dienst. Toch zijn investeerders bereid grif geld te geven voor Clubhouse.

Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe fondsenwerving afgerond, die Clubhouse nu een waarde geeft van 4 miljard dollar. Dat bedrag wordt trouwens ook genoemd als de som die Twitter bereid zou zijn, volgens een artikel bij Reuters, om neer te leggen om Clubhouse te betalen. (HVG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx