RadioVisie

  • .
    .

Ook bij VRT radio is november dé Boekenmaand

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Publieke omroep zet maand lang extra in op boeken

Radio 1 zet een hele week lang boeken en auteurs centraal tijdens het Radio 1 Boekenfeest. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november loopt elke voormiddag een boekenprogramma met Bent Van Looy, vanuit de gelegenheidsstudio in Antwerp Expo. Hij ontvangt elke dag een Radio 1-collega met een eigenzinnige kijk op boeken en literatuur: Annelies Moons, Lieven Vandenhaute, Koen Fillet, Xavier Taveirne en Friedl’ Lesage. 

Zij brengen elk hun eigen boekendada mee. Sven Speybrouck gaat iedere dag op zoek naar bijzondere en vaak letterlijk ‘vergeten’ boeken. De gastenlijst bestaat uit debutanten en gevestigde auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers. Ook luisteraars komen aan bod. En op het eind van de week mag één gelukkige winnaar alle boeken die getipt en besproken zijn, mee naar huis nemen.

• Radio 1 Boekenfeest, maandag 1 november van 11:00 tot 13:00 uur, dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november van 09:00 tot 12:00 uur. Live te volgen op Radio 1, mét beeld in de Radio 1-app en op VRT NU. Nadien ook te herbekijken op VRT NU.

De Voorleesclub

Hendrik Conscience, de man die zijn volk leerde lezen, krijgt een podcast op Klara. In Zandman op Radio 1 hoor je een selectie van Groen Gebladerte, de podcastreeks die de schijnwerpers richt op debuterende schrijvers uit Vlaanderen en Nederland. Bij Radio 2 duiken De Madammen in hun boekenkast en tijdens de Voorleesweek stemmen de Ketnetters op de beste Voorleesvoice. De VRT Boekenmaand krijgt ook een themapagina op VRT NU, waar je alle content kunt herbekijken (zoals De Boekathon, Radio 1 Boekenfeest en De Voorleesclub).

° Foto bovenaan: Radio 1-presentatoren Sven Speybrouck en Ruth Joos vorig jaar (2020) in Antwerp Expo, toen nog zonder publiek. Dat zal dit jaar gelukkig helemaal anders zijn. 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Meer over VRT Radio 1

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx