RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Ook Amazon gooit zich op de podcast markt

Té is nooit goed: eerst hadden podcast-makers de grootste problemen om door te breken bij het grote publiek, en nu zijn er té veel grote spelers die om content staan te springen. Apple was al langer een aanbieder via iTunes. Google biedt de mogelijkheid om via zijn zoekmachine podcasts rechtstreeks te beluisteren, maar bood geen hosting aan. 

Dat doet Spotify wel. Verleden week werd ook bekend hoe de streamende Zweden nog een stapje verder gaan. Men zal voortaan bepaalde podcasts niet alleen hosten, maar dat ook exclusief aanbieden, zodat die nergens elders nog te vinden zijn. En nu blijkt dat ook Amazon zich op het podcast-pad waagt via Audible, de audioboek-dienst die een tijd geleden overgenomen werd. 

Audible heeft niet stilgezeten: in de laatste maanden heeft het producers en talentenagentschappen ontmoet om nieuwe podcast-projecten uit te werken (of bestaande te kopen). Alle producties zullen uitgebracht worden als ‘Audible Originals’. Daarvoor heeft men wel wat centjes over: van enkele duizenden tot miljoenen dollars per reeks, zo weet het persagentschap Bloomberg.

Mooi dat podcasters eindelijk betaald krijgen voor hun fantastische werk. Toch baart het zorgen dat reeksen exclusief worden aangeboden via het ene of andere distributieplatform. De consument/luisteraar wordt als het ware verplicht om zich te abonneren op verschillende diensten om z’n normale podcastvoer te kunnen beluisteren… (HVG)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx