RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In het weerbericht van 21 mei 1977 klonk een windwaarschuwing voor noordoost 7. Het weer was al een aantal dagen slecht en de nieuwe boord-dj Herman de Graaf had meer dan eens last van zeeziekte. Gelukkig waren de Caroline-dj’s Stuart Russel en Roger Matthews bereid om enkele programma’s over te nemen, en om ook nog eens in te vallen als er bandprogramma’s uit Playa d’Aro ontbraken. Daarmee stond Marc Jacobs, die al sinds 16 april 1977 aan boord was, er niet alleen voor.

Jacobs presenteerde die voorlaatste zaterdag in mei aflevering 171 van de ‘Mi Amigo Top 50’. Het was de zesde aflevering die tussen 11:00 en circa 15:00 uur werd uitgezonden. Reden dat het programma met een uur werd uitgebreid was het grote aantal reclames. Mede dankzij deze ingreep konden ook lange platen, zoals ‘It’s me’ van Shirley en ruim de ruim zes minuten ‘Hotel California’ van The Eagles helemaal gedraaid worden. Het was tijdens de uitzending van de hitlijst ook merkbaar woelig in de studio met omvallende spullen, een enkele plaat die oversloeg en de zender die door de storm even uitviel.

Links: Herman de Graaf. Hierboven: Marc Jacobs aan boord van het radiozendschip de MV Mi Amigo.

Bijzonder drukke nieuwsweek

Door het aanhoudende slechte weer bleef de bevoorrading van het zendschip ook de daaropvolgende week onmogelijk. Daardoor ontbraken er wederom nieuwe Playa-tapes en werden oude programma’s herhaald of live ingevuld met de hulp van de Caroline-collega’s.

De bevoorrading vanuit de Franse havenplaats Boulogne-sur-Mer was door verscherpt toezicht steeds moeilijker en haast onmogelijk geworden. Daarom week de verantwoordelijke voor de tendering Bruggeling Germain Boi telkens uit naar andere kustplaatsen en zocht hij vooral vissers die (eenmalig of vaker) die flink wat bij wilden verdienen met zo’n trip.

Wat de boordmedewerkers nog niet wisten, was dat er een drukke nieuwsweek in het verschiet lag. Op 23 mei gijzelden in Nederland Molukkers namelijk een intercitytrein bij De Punt in de Drentse gemeente Glimmen.

In zulke situaties werd het met de beperkte mogelijkheden op een zeezender topsport om qua nieuws bij te blijven en niet een uur achter te lopen op de officiële radio. Wel was voor 30 mei – Tweede Pinksterdag – een soort rustdag aan boord voorzien, omdat tussen 11:00 en 18:00 uur de ‘Top 100 allertijden’ vanuit Playa d’Aro werd verzorgd door Stan Haag, Haike Debois en Michelle.

° Deze retro ‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden wordt morgen, zaterdag 28 mei tussen 12:00 en 15:00 uur uitgezonden via FouteMuziekRadio en tussen 14:00 en 17:00 uur ook via Mi Amigo Radio (de échte).

° Bekijk/download hier de complete lijst.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden (audio)

Remake van de lijst van 30 oktober 1976 Zoals wel vaker in de geschiedenis van Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Jeffrey Willems: geïnspireerd door ‘de stemmen van de zee’ (audio & video)

De week begon helemaal niet goed, toen we het overlijden - aan een fatale hartstilstand Lees verder

Heruitgave van het boek ‘Sylvain Tack’

In de radiowereld en in het bijzonder die van de zeezenders, is het ongetwijfeld één Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
28 mei 2022 - 07:40 07:40

Wij beseften het vaak niet dat, het aan boord van de MV Mi Amigo er zo slecht aan toe ging.
Die mensen deden alles om het leuk te maken voor de luisteraars, wat hen ook lukte. Maar door de justitie die hen als criminelen behandelde was dat zeer moeilijk.
Ik had er alle respect voor die mensen. Als je dan las in de krant dat, justitie in het zand gebeten (of beter van het zeewater binnen had) omdat ze de bevoorrading niet konden tegenhouden, kon mijn geluk niet op. Jammer dat het zo moest gaan.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx