fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Onbedoelde ‘Week van het geluid’ (video)

Het is zo’n beetje ‘de week van het geluid’ bij RadioVisie. Veel artikelen hebben we ‘verlengd’ met stemmen, jingles en muziek. Toeval, dat is zeker, maar toch maar mooi meegenomen tijdens deze paasweken wanneer het altijd een beetje meer mag zijn. Ook vandaag hebben we geluid en zelfs bewegende beelden. Omdat het de laatste dag van de werkweek is, alle andere redenen zouden trouwens ook prima geweest zijn, zetten we al dat fraais bij elkaar in één enkel bericht. Archiefmateriaal voor de ietwat oudere medemens die oog en oor hadden voor de Nederlandse radio in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. 

Frits was weg, Jeanne gekomen

De voorbije dagen hebben we het in diverse rubrieken gehad over Ferry Maat die in april 1988 verhuisde van Radio 3 (TROS) naar het pas opgestarte Radio 10. Ook Frits Spits hield het bij de nationale popzender voor bekeken. Hij maakte zich net niet boos over de geruchten dat ook hij naar een concurrent zou trekken. Niet dus. De man werd opgevolgd door Jeanne Kooijmans. Hoe dat klonk weet u misschien niet meer. Maar daar hebben wij dan weer een oplossing voor. Dit is de eerste aflevering van haar ‘Driespoor’, van 4 april 1988.

Ad, Erik en Lex op reünie

Van 27 tot en met 30 december 2017 vonden in het 192 Museum in Nijkerk opnames plaats van de ‘ABTT Top 100 1967’ in de originele Lapershoek studio van Radio Veronica. Ad Bouman ontving er op zaterdag Erik de Zwart en Lex Harding. Van deze unieke ontmoeting werd een filmpje gemaakt. En dat is vanaf vandaag, vrijdag 6 april om 20:00 uur te zien op de 192 videostream. Ad en Lex halen in het programma onder andere herinneringen op aan de start van Harding bij Radio Veronica in 1967. Met muziekclips van The Shoes, op het Veronica zendschip de Norderney, twee keer The Move, Keith, Supremes, Spencer Davis Group en The Beatles. Het programma wordt daarna de hele week iedere vijf uur herhaald. (Mediapages.nl)

Rob postuum in het NOS Journaal 

De video duurt maar anderhalve minuut, maar het zijn wel indrukwekkende beelden. Het nieuws van het overlijden van Rob Out op 25 december 2003 in het NOS Journaal van de dag erna. Met dit unieke materiaal heeft Alex van den Hoek wederom een uniek stukje omroepgeschiedenis online gezet. Voormalig Veronica technicus Juul Geleick vult aan: “We zien tijdens het live fragment in deze video technicus Jaap Borst en als ‘gitaar speler’ Rob Ombach. Hij was destijds plugger en bekend van ‘Fop Out’. Ook zien we kort op de rug technicus Sytze Gardenier in de studio”. Rob Out was DJ en programmaleider van de zeezender Radio Veronica en maakte van de Veronica Omroep Organisatie de grootste omroep van Nederland. De video is afkomstig uit het Freewave archief, door Alex gedigitaliseerd en staat nu online. (Mediapages.nl)


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, deejays, nederland, offshore
Nostalgische column Hans Knot (16)

Het Avondblad: 5 april (video)

Het Avondblad: 4 april (audio)

Als het lente wordt kriebelt het bij de radio (audio)

Het Avondblad van 3 april (audio)

Zeg maar D(-One) dan krijg je er twee

Sluiten