fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Omroep MAX dwingt Radio Max (Aalter) tot naamswijziging

Radio Max, de lokale radio voor de regio Aalter en het Meetjesland, moet van de stakingsrechter onmiddellijk van naam veranderen. De rechter gaat daarmee in op de eis van de Nederlandse Omroep MAX. Die had vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de zender uit het Meetjesland.

“Blijkbaar waren wij een doorn in hun oog. Het vonnis was vernietigend voor ons. Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij voorlopig en deels neer te leggen”, zegt het radiostation in een bericht op zijn website.

Radio Max had onder meer geargumenteerd dat Max een “doodgewone voornaam” is, dat er nog meerdere radio’s zijn met die naam, waaronder eentje in Wallonië, dat het station zuiver lokaal is en dat – mocht Radio Max een bedreiging zijn – Omroep MAX dan logischerwijze alle andere stations met die naam had moeten dagvaarden.

Volgens recente Europese wetgeving en rechtspraak is dat laatste echter niet nodig. “Omroep MAX heeft het recht persoonlijk en kieskeurig aan te vallen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is. We moeten onmiddellijk van naam veranderen.”

Bij Radio Max laten ze de moed echter niet zakken. De ganse crew werkt momenteel keihard aan een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe website en de nodige aanpassingen aan de app om online te luisteren. Uiterlijk op 1 februari wil Max een doorstart maken onder een nieuwe naam en met een nieuw logo. “Opgeven staat niet in onze woordenboek. Voor de rest wijzigt er niets. We blijven het leuke, trendy station dat maximaal radio zal blijven brengen!”


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Hans is er vandaag niet, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door gastcolumnist René van den
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Beter te vroeg dan te laat, het is een mooie Vlaamse gedachte van een Vlaamse
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De ene Expres is de ander niet en ook deze CEO is uniek en moet
Op de consultatie voor de verdeling van tijdelijke lokale DAB+ vergunningen in Nederland, is massaal
De licentie voor de commerciële zender 4FM zou deels betaald zou zijn met geld van
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

12
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
9 Antwoorden op reacties
1 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
8 Personen die reageerden
gertHaveveNielsgertEric Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
gert
Gast
gert

wie ligt er nu wakker van lokale radio en een naam allee komaan,ge kunt hem amper ontvangen in meetjesland 🙂

muziekman
Gast
muziekman

probleem volgens mij is dat het initiele logo waar radio max Aalter mee uitpakte bijna identiek was aan dat van NPO radio Max, zelfde lettertype ook in een ovaal, enkel in blauwe kleur ipv oranje.. daarnaast profileert men zich bvb op facebook ook als radio max belgium, bediend men een deel van Zeeuws vlaanderen, het is dus heel verwarrend, bepaalde mensen denken dus dat het dezelfde max is, gewoon in een ander kleurtje, men pakt dan ook nog eens uit, Max kom je tegen hier en daar, met zelfs in die verhaallijn, een foto van het Max omroepgebouw in Nederland….tja… en dan achteraf alles minimaliseren, van we zijn maar een lokale radio….. het was om problemen zoeken… er zijn inderdaad nog verschillende andere radio Max, maar deze pretenderen zich niet als belgium, en copieren het logo niet, die hebben er eentje in eigen stijl…men heeft een oplossing gevonden om als niet erkende radio verder te kunnen, het is nu enkel een nieuwe naam zoeken , en men kan weer verder…

Niels
Gast
Niels

Ik denk inderdaad dat niet zozeer de naam maar wel de vormgeving van het originele logo tot problemen heeft geleid. Het was overduidelijk zo dat het blauwe logo verregaand geïnspireerd was opdat van Omroep Max. Eerlijk gezegd verwachtte ik dergelijke actie al meteen. Het heeft al bij al nog lang mogen duren.

Rezeetje
Gast
Rezeetje

Maak er gewoon Radio Max’s van of zo, simpel en ze hebben geen poot om op te staan die triestigaards …

Keith Flameyghh
Gast
Keith Flameyghh

Beste,
Ook namen die auditief klinken op MAX mogen niet volgens de stakingsrechter. Zoals Maxime of Maxima, om maar een simpel voorbeeld te geven.

Met vriendelijke groeten,
Keith Flameygh
Presentator & graficus MAX

Meer in Lokale helden
Expres wil terug de radio van ’t stad worden

Test Radio FG wil(de) vooral iets bewijzen

Radio FG verrassende come back in Antwerpen (audio)

FM Goud werd echt een beetje Kerstman

Goeiedagradio voelt sprankeltje hoop

Er is ‘leven’ op de 107 in Antwerpen

Sluiten