RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Omroep MAX dwingt Radio Max (Aalter) tot naamswijziging

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Max, de lokale radio voor de regio Aalter en het Meetjesland, moet van de stakingsrechter onmiddellijk van naam veranderen. De rechter gaat daarmee in op de eis van de Nederlandse Omroep MAX. Die had vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de zender uit het Meetjesland.

“Blijkbaar waren wij een doorn in hun oog. Het vonnis was vernietigend voor ons. Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij voorlopig en deels neer te leggen”, zegt het radiostation in een bericht op zijn website.

Radio Max had onder meer geargumenteerd dat Max een “doodgewone voornaam” is, dat er nog meerdere radio’s zijn met die naam, waaronder eentje in Wallonië, dat het station zuiver lokaal is en dat – mocht Radio Max een bedreiging zijn – Omroep MAX dan logischerwijze alle andere stations met die naam had moeten dagvaarden.

Volgens recente Europese wetgeving en rechtspraak is dat laatste echter niet nodig. “Omroep MAX heeft het recht persoonlijk en kieskeurig aan te vallen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is. We moeten onmiddellijk van naam veranderen.”

Bij Radio Max laten ze de moed echter niet zakken. De ganse crew werkt momenteel keihard aan een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe website en de nodige aanpassingen aan de app om online te luisteren. Uiterlijk op 1 februari wil Max een doorstart maken onder een nieuwe naam en met een nieuw logo. “Opgeven staat niet in onze woordenboek. Voor de rest wijzigt er niets. We blijven het leuke, trendy station dat maximaal radio zal blijven brengen!”


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

12 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
gert
gert
15 januari 2019 - 01:44 01:44

wie ligt er nu wakker van lokale radio en een naam allee komaan,ge kunt hem amper ontvangen in meetjesland 🙂

muziekman
muziekman
12 januari 2019 - 18:19 18:19

probleem volgens mij is dat het initiele logo waar radio max Aalter mee uitpakte bijna identiek was aan dat van NPO radio Max, zelfde lettertype ook in een ovaal, enkel in blauwe kleur ipv oranje.. daarnaast profileert men zich bvb op facebook ook als radio max belgium, bediend men een deel van Zeeuws vlaanderen, het is dus heel verwarrend, bepaalde mensen denken dus dat het dezelfde max is, gewoon in een ander kleurtje, men pakt dan ook nog eens uit, Max kom je tegen hier en daar, met zelfs in die verhaallijn, een foto van het Max omroepgebouw in Nederland….tja… en dan achteraf alles minimaliseren, van we zijn maar een lokale radio….. het was om problemen zoeken… er zijn inderdaad nog verschillende andere radio Max, maar deze pretenderen zich niet als belgium, en copieren het logo niet, die hebben er eentje in eigen stijl…men heeft een oplossing gevonden om als niet erkende radio verder te kunnen, het is nu enkel een nieuwe naam zoeken , en men kan weer verder…

Niels
Niels
18 januari 2019 - 23:55 23:55
Antwoord aan  muziekman

Ik denk inderdaad dat niet zozeer de naam maar wel de vormgeving van het originele logo tot problemen heeft geleid. Het was overduidelijk zo dat het blauwe logo verregaand geïnspireerd was opdat van Omroep Max. Eerlijk gezegd verwachtte ik dergelijke actie al meteen. Het heeft al bij al nog lang mogen duren.

Rezeetje
Rezeetje
12 januari 2019 - 12:40 12:40

Maak er gewoon Radio Max’s van of zo, simpel en ze hebben geen poot om op te staan die triestigaards …

Keith Flameyghh
Keith Flameyghh
12 januari 2019 - 14:55 14:55
Antwoord aan  Rezeetje

Beste,
Ook namen die auditief klinken op MAX mogen niet volgens de stakingsrechter. Zoals Maxime of Maxima, om maar een simpel voorbeeld te geven.

Met vriendelijke groeten,
Keith Flameygh
Presentator & graficus MAX

Don`t copy text!
12
0
Deel hier gerust uw gedachtenx