RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Om door te gaan moet Minerva opnieuw ‘solliciteren’

Dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. Dat weten we. En dat er na regen zonneschijn komt eveneens. Beide zouden van toepassing kunnen zijn op Radio Minerva. Een zin in de voorwaardelijk wijze dus. Door een besluit van De Raad van State werd eerder het ministerieel besluit van 5 april 2019 dat de sinjorenzender erkent vernietigd.

Die beslissing kwam er na een klacht van FG Radio die kandidaat was voor hetzelfde frequentiepakket. Radio Minerva zou er in het slechtste geval eind september mee moeten stoppen. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) liet gisteren – donderdag 10 maart – in de parlementaire commissie weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing die het bestaan van Minerva kan verlengen.

In de commissie media kwamen enkele vragen over de erkenning van lokale radio’s en Radio Minerva. Onder meer de Antwerpse Vlaams parlementsleden Orry Van de Wouwer (CD&V) en Manuela Van Werde (N-VA) drongen aan op een snelle oplossing. Bevoegd minister Dalle liet weten dat er een nieuwe erkenningsronde zal worden georganiseerd waar Radio Minerva aan kan deelnemen.

“Concreet betekent dit dat er voor het frequentiepakket een beauty contest komt”, zegt Dalle. “Dit betekent dat geïnteresseerde kandidaten een dossier kunnen indienen. Na een objectieve procedure zal ten laatste op 19 augustus het frequentiepakket worden toegekend. We hebben alle pistes onderzocht. Zonder een nieuwe erkenningsprocedure zou er onvoldoende zekerheid zijn. Het is voor mij heel belangrijk in dit dossier dat we een duurzame oplossing kunnen vinden.” 

Na regen zonneschijn? Nog niet helemaal dus. Laten we het er op houden dat het toch nog enigszins bewolkt blijft in Antwerpen. Tot in het najaar. (SV)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
10 maart 2022 - 22:25 22:25

Ik citeer:’Radio Minerva zou er in het slechtste geval eind september mee moeten stoppen. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) liet vandaag in de parlementaire commissie weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing die het bestaan van Minerva kan verlengen’!
Mooi allemaal met alle sympathie voor Minerva (ook ik luister wel eens naar die zeer populaire radio). Maar ook Radio PROS viel uit de boot…Ninove & Aalst kregen hun eigen frequentie, al of niet op meerdere frequenties! Waarom radio PROS dan ook geen vergunning toekennen? Er zijn zeer zeker nog frequenties vrij, zeker weten! Kan de minister hier dan ook niet op zoek gaan naar een oplossing voor een ‘landelijke populaire zender’ die zeer dicht bij de mensen staat?

Patrick M
Patrick M
11 maart 2022 - 16:34 16:34
Antwoord aan  Pieter Van Banden

De toekomst van Radio Minerva is hoogst onzeker met een nieuwe erkenningsronde voor de frequentie 98.0 FM in Antwerpen.
Hoeveel kandidaat-radio’s gaan meedingen voor de enige ‘beschikbare’ frequentie? Ik schat minstens een handvol.
Dit is iets anders dan wat de Minister van Media Benjamin Dalle beloofde, twee maanden geleden.
Het eenvoudigste was om eindelijk de frequentie 100.2 MHz, na twee jaar stilte (lees: vooral hoorbaar geruis), terug in gebruik te laten nemen door FG Radio.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx