RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Oilsjt Mjoezik hunkert naar carnaval

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Filip Van Molle zette dagenlang Oilsjt Mjoezik op.

Hits en vriendschap uit alle hoeken van de wereld

Ver van de regeringsvorming en het per vergissing neerhalen van een Boeing boven Teheran ontwaakte de evenementenzender Oilsjt Mjoezik (105.1 FM) op 18 november 2019 uit de lange zomerslaap om de ultieme rush naar het jaarlijkse carnaval in te zetten. Aangepaste programma’s, in het lokale dialect en dolkomische liedjes waarbij de draak met alles en met iedereen wordt gestoken, zijn schering en inslag. Een impressie.

Talloze groepen en artiesten lieten hun inspiratie de vrije loop om met vaak kritische maar nooit met kwetsende liedjes uit te pakken. Dat hierbij bekende hits zoals ‘Good Times’ van Chic en ‘Love isn’t Love’ van de voormalige Zweedse winnares van het Eurovisie Songfestival Carola voor de bijl gingen, werd met het nodige schatergelach onthaald.

Zeker omdat de teksten op een vaak spitsvondige manier het politieke en het sociale leven van Aalst op de korrel namen. Zelfs ‘Hoe Het Danst’ van Davina Michelle, Marco Borsato en Armin van Buuren klonk plots als een grappige promotie voor ‘Vastenavond’. Stuk voor stuk met veel liefde omarmde komische versies, die vanwege de toenemende bekendheid een plaats in de wekelijkse Top 20 veroverden. Zelfs aanstormend talent kon zijn of haar creaties kwijt om, na een strenge maar een rechtvaardige beoordeling, in de nieuwe ‘Eirekes Top 20’ te belanden.

Dat men aan de boorden van de Dender ook het hart op de juiste plaats heeft, bewezen de emotionele odes aan de vriendschap. Zo onderging ‘Pastorale’ van Liesbeth List en Ramses Shaffy een ware metamorfose waardoor een verrassende maar vooral aangrijpende remake ontstond. Een pluim op de hoed van de bedenkers die met dit mooie eindresultaat vele harten veroverden. Het verbaasde dan ook niemand dat her en der heel discreet de zakdoeken werden boven gehaald.

De ‘Schaa Meikes’: Peggy, Kelly en Evy brengen ‘girlpower’ (credits: ©Oilsjt Een Weireldstad

Peggy & Kelly

Wie dacht dat Oilst Mjoezik zich louter tot het afhaspelen van een flinke lading lokale hits beperkte, herzag snel zijn mening want afgelopen woensdag was er, naar wekelijkse gewoonte het onderhoudend informatief onder onsje met ‘de Schaa Meikes’. Zo was het bezoek van Prins Karnaval 1997 alias de ‘Foef’, de aanleiding voor een hartverwarmend gesprek waarbij zijn lokaal radioverleden en het verblijf in Kosovo uitgebreid aan bod kwamen.

De presentatrices Peggy en Kelly, die als mediamadammen bij Radio 2 zeker geen mal figuur zouden slaan, waren echt onder de indruk. Aan verhalen, bruisende interventies en een degelijke interactiviteit geen gebrek dus waardoor de hele show beluisteren een aangename ‘must’ werd.
 
De pret werd bovendien benadrukt door een originele vormgeving. Leuke jingles en reclameblokken waarbij de advertenties volledig in het Aalsters wareb ingeblikt. Van tuinaanleg tot geldleningen, de doorgaans ernstige ondertoon maakte plaats voor een plezante en voor een fel gesmaakte inkleding, steeds goed voor een nieuwe glimlach.

Een aanrader

Kortom, nog voor de deelnemers aan de jaarlijkse winterfoor hun attracties op 14 februari, na een volle week hard labeur, aan het publiek voorstellen manoeuvreerde Oilsjt Mjoezik zich tot dé ideale opwarmer en tot dé sympathieke gids ter voorbereiding van een uitermate gezellige periode. Noem het maar knusse en charmant chaotische radio. Luisteren kan via een zeer overzichtelijke en een uitermate gebruiksvriendelijke site, die de bezoekers op weg zet naar een knotsgekke maar een tegelijk zeer plezante wereld.

° Is getekend: Filip Van Molle


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Oiljst Mjoezik klonk even nationaal (video)

Geen optocht van de befaamde Aalsterse carnavalsstoet zonder de obligate mediabelangstelling. De cameraploegen van alle Lees verder

Aalst: ‘radioduel’ tijdens het carnaval

Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het zover: Carnaval Aalst, het bekendste en Lees verder

Radio Lede start kinderradio: Radio Kadee

Ralph Iliano, bekend van Radio Lede, Radio Katanga, Goeiedag Aalst, TOPradio, Radio Mango en zijn Lees verder

Geen carnaval meer in Aalst vanaf 1 januari?

Drie typische kenmerken voor de periode van het jaar; de wintertijd is ingegaan, de herfstbladeren Lees verder

Kolder en Klodder – 66 (video)

'De intentie van de attendant' Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Lees verder

Blad 1595: StuBru, Apple Podcasts, NPO Klassiek

• Exclusieve show Arctic Monkeys bij StuBru • Apple Podcasts lanceert Delegated Delivery • NPO Lees verder

Blad 1593: Lost Frequencies, DAB+ in Zweden, Willy

• Lost Frequencies nu ook bij Contact • Zweden: licenties DAB+ verlengd tot 2026 • Lees verder

Blad 1583: Q500, Q18.000, Vanden Borre

• De 500 van Q-Nederland • De 18.000 van Q-Vlaanderen • Korting op DAB+ als Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx