RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Offshore Days 2021: de week die te vlug ging

Radio Mi Amigo Internationaal vanop de Zeedijk in Zeebrugge

De tijd vliegt en zo zijn ook weer de ‘Offshore Days’ van Radio Mi Amigo Internationaal voorbij. Ze gingen dit jaar door vanuit een mobiele studio op de zeedijk in Zeebrugge. Elk evenement krijgt wel eens te kampen met onvoorziene omstandigheden en dit was ook hier het geval. Zo brachten Ton Schipper en Bart Van Leeuwen, wegens ziekte, hun programma van op het thuisfront. Johan Visser, Bert Bennett en Will Van Der Steen waren eveneens onvoldoende gezond om naar de Belgische kust af te zakken. Maar het meest opvallende was dat afgelopen dinsdag de webstream werd aangevallen door een hacker en het signaal even uit de ether was. Voor de rest was de organisatie er een uit het boekje, zoals we dit van het duo Eric Hofman en Lion Keizer gewoon zijn. 

Maeva boys  

We spotten ook opvallend veel gewezen Radio Maeva-boys tijdens deze Offshore Days. De legendarische vrije radio die ooit twee miljoen luisteraars claimde en begin jaren 80 ook wel eens Radio Mi Amigo aan land werd genoemd. Toni Van Rode, Edu De Groot (Mi Amigo Drive In Show), Theo Van De Velde en Eric Hofman haalden heel wat herinneringen op tijdens hun hernieuwde samenwerking. De vele inbeslagnames (28), de vieringen in de Oktoberhallen in Wieze, waar meer dan 20.000 Maeva-fans aanwezig waren, en het wat minder prettige verhaal hoe de zender een doorn in het oog was van de overheid en moest verdwijnen. Maar de radiovriendschap van weleer had stand gehouden.

Slotprogramma 

Aan alle begin komt een einde en dat einde komt sneller als de dagen uiterst boeiend verlopen. En dat was zondag 15 augustus 2021 ook zo voor Offshore Days 2021. Voor het slotprogramma was de inmiddels 83-jarige Norbert uitgenodigd. Eén van de eerste stemmen op Radio Mi Amigo. Hij vertelde opnieuw heel wat anekdotes en verhalen die nog steeds tot de verbeelding spreken. De razzia’s van de Belgische en Nederlandse gerechtelijke instanties, de inbeslagnames van de studio’s aan land, de opnames bij hem thuis terwijl zijn overbuur de Procureur Des Konings was, belast met het… Radio Mi Amigo-dossier. Ook had Norbert een aktentasje bij met heel wat vergeelde historische Mi Amigo-documenten die hij graag deelde met alle aanwezigen…. 

Tot slot spraken wij een enigszins vermoeide, maar zeer tevreden Eric Hofman, die ons vertelde dat het event volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.  

Erik Clyncke Op Locatie


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx