RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Oekraïne 12-12 in Wallonië (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RTL Belgium, de RTBF, Ngroup, Fun Radio en de partners van IP Belgium doen het samen

Nederland heeft er al een dagje Radio 555 opzitten (8 maart), in Vlaanderen is vandaag 17 maart Oekraïne 12-12 volop aan de gang. Maar hoe zit het in het zuiden van België? De vraag stellen is ze beantwoorden, werd ons ooit geleerd. Bij deze dus… Voorlopig is er geen spoor van een gezamenlijke radio-uitzending, wel van verregaande solidariteit tussen de omroepen aldaar.

Sinds de Russische invasie zijn er al heel wat noodinitiatieven om de Oekraïense burgerbevolking te helpen en oproepen om giften over te maken gelanceerd. De behoeften van de burgerslachtoffers zijn talrijk en elke minuut telt om de bescherming van de meest kwetsbaren te waarborgen. In een dynamiek van solidariteit hebben RTL Belgium, de RTBF, NGroup, Fun Radio en de partners van het reclame-agentsschap IP Belgium ervoor gekozen om gezamenlijk de actie Ukraine 12-12 van het Belgische Consortium 12-12 te ondersteunen.

° Lees verder onder de foto

Er is een campagne op alle mediaplatforms van RTL Belgium, de RTBF, NGroup, Fun Radio en de partners van IP Belgium (tv, radio, digitaal) waarin ze al hun doelgroepen oproepen om vrijgevig te zijn. Er is een tv- en een radiospot te zien en te horen op Bel RTL, Radio Contact, La Première, Musiq3, Vivacité, Viva+, Tipik, Classic 21, NRJ, Nostalgie, Chérie en Nostalgie+, Fun Radio, Nostalgie VL, NRJ VL, Must FM, Maximum FM, BXFM.

Naast deze campagne hadden alle radiostations van de drie groepen zich aangesloten bij de grote Europese actie waarbij  op vrijdag 4 maart jongstleden om 08:45 uur ‘Give Peace a Chance’ van John Lennon en Yoko Ono gelijktijdig op alle zenders te horen was, als een oproep tot vrede. Daarnaast werd de Reyerstoren van de RTBF en de VRT de hele week verlicht in de kleuren van Oekraïne. (SV)

° Meer info onder de video

Het Consortium 12-12 verenigt verschillende hulporganisaties die tijdens ernstige humanitaire crisissen samen fondsen werven in België. Deze organisaties zijn Caritas International, Médecins du Monde/Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Belgium, Plan International Belgium, het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen en UNICEF België. 

Deze NGO’s hebben zich in het verleden onderscheiden door hun operationele snelheid, hun ervaring en hun doeltreffende acties op het terrein. Leden van het Belgische Consortium zijn momenteel aanwezig in de regio om na te gaan waar de grootste nood aan is en burgers bij te staan op het gebied van spoedeisende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming. Giften kunnen gebeuren via het rekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 van 12-12 en online via 1212.be. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx