RadioVisie

  • .
    .

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag projecten indienen

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Eén op de acht Vlamingen heeft ver mee te maken. En dat is veel. De Warmste Week wil het thema zichtbaar en bespreekbaar maken en opnieuw geld inzamelen voor het DWW Fonds. Geselecteerde projecten steunen kan met acties dit najaar, tot en met de week voor kerst.

Frederik Delaplace, CEO VRT: “VRT is er voor alle Vlamingen, dus ook voor wie minder kansen krijgt. Daarom haalt de publieke omroep dit najaar alles uit de kast om met De Warmste Week te vlammen tegen kansarmoede. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Zo kunnen we samen de projecten steunen en een dam opwerpen tegen kansarmoede.” ​

Projecten indienen kan vanaf vandaag

Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag – tot 1 september – projecten rond het thema kansarmoede indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. Denk aan een vereniging die laptops uitdeelt, huiswerkbegeleiding of een weggeefwinkel. Alle projecten die helpen om kansen te creëren, komen in aanmerking. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.

° Lees verder onder het filmpje

Eva Vereecke, voorzitter jury: “Kansarmoede is vaak een verdoken probleem, zowel bij jong als oud. De Warmste Week wil er zijn voor iedereen, dus de deur voor projecten van jeugdorganisaties, scholen, socio-culturele en welzijnsorganisaties en lokale verenigingen staat wagenwijd open. Zo kunnen de projecten bijvoorbeeld gaan over kinderen en jongeren meer kansen geven om deel te nemen aan vrije tijd en hobby’s, over de begeleiding van eenoudergezinnen maar ook over de digitale uitsluiting van zowel jongeren als ouderen.”

​Eind september worden de geselecteerde projecten bekendgemaakt. Wil je een grote of kleine actie organiseren, registreer die dan vanaf 27 september op Dewarmsteweek.be. Alles kan: van koekjes bakken tot concerten organiseren, fuiven of fietsen voor het goede doel, zingen en swingen, rondjes lopen of leuke dingen verkopen.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats in de week voor kerst, met Hasselt als gaststad. Meer informatie over De Warmste Week 2022 is te vinden op Dewarmsteweek.be. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week, vind je op de website van de Koning Boudewijnstichting. ​


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx