fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nu ook Joe 90’s en Joe easy op DAB+

De radiomakers aan de Medialaan in Vilvoorde blijven aan een flink tempo de tweede Vlaamse commerciële mux 5A/5D van Norkring volpompen met non-stopstreams. Vanmorgen werden ook « Joe 90’s » en « Joe easy » toegevoegd aan het pakket als zevende en achtste kanaal op de mux.

Dat brengt het aantal digitale radiokanalen van DPG Media nu al op negen, waarvan vijf op de eerste Vlaamse commerciële mux 11A. De voorbije twee weken doken ook Q-foute radio en Q-summer nieuw op in de digitale Vlaamse ether.

Op de website en de app van Joe werden de twee nieuwe streams intussen ook toegevoegd, maar voorlopig is er vanuit de Medialaan nog geen persbericht over de nieuwe producten. Dit artikel krijgt een update zodra die communicatie beschikbaar is.


Meer over Joe

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het nieuwe ‘pak’ van Joe

Vorig week werd een opmerkelijke radiotransfer bekend; Evy Geysels die van NRJ naar Joe trok, Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Qmusic & Joe: luistercijfers 1 juli – 31 oktober 2019

CIM heeft deze ochtend de recentste luistercijfers bekend gemaakt. Ze beslaan de periode 1 juli Lees verder

Joe opende Christmas House in ’t Stad (video)

Veel lampjes, sfeer, gezelligheid en een optreden van Soulsister: het Joe Christmas House is gisteren Lees verder

Blad 347: VRD, FM Hasselt, Peter, Jitske en Joe (video)

Het verschil tussen willen en kunnen, goede bedoelingen en realiteit, is soms te groot Creativiteit Lees verder

15
Reageer op dit artikel

avatar
6 Aantal reacties
9 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
11 Personen die reageerden
PiepoDimitriHaveveLuc Van BraekelLuc Van Braekel Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Luc Van Braekel
Lid
Luc Van Braekel

Ik vind Joe Easy een mooi en interessant concept. Helaas hoor ik momenteel om de 2 à 3 dagen dezelfde platen terugkomen. Het muziekrepertoire zou uitgebreider moeten zijn.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

Wat is er dan ‘mooi en interessant’ aan, Luc? Om de 2 à 3 dagen, nemen we 10 uur luisteren per dag, aan 15 nummers per uur. Dat zijn 300 (2d) tot 450 (3d) nummers. Maximum. Want je hoorde al nummers terug, en dat betekent dat je ze na een paar weken kotsbeu gehoord bent.

Dimitri
Gast
Dimitri

Ik denk dat NPO radio 2 zowat de beste zender is als het op variatie in de playlist aankomt.

Luc Van Braekel
Lid
Luc Van Braekel

Met “interessant concept” doel ik op het “easy”-format. Ik geloof niet echt in aparte radiostations voor 70’s-muziek, 80s-muziek, 90s-muziek enzovoorts. Wel in stations met een easy-format, een upbeat-format, enz.
Met andere woorden, theoretisch is het concept van een easy listening radiostation wel mooi. De praktische uitwerking door Joe schiet voorlopig nog te kort.
Met “concept” bedoelt men doorgaans niet de praktische uitwerking, maar het basisidee.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

Luc, uiteraard is een Easy-kanaal goed, volledig akkoord! Als het ene faalt dan zijn er echter talloze ‘Easy’s’ die wel aan het concept voldoen. Het is niet aan de luisteraar om concepten bij te sturen, ook niet bij Joe. Volgens mij gaat het Joe/DPGMedia ook enkel om de plaatsbezetting. Meestal vragen sommigen dan nog ‘tijd om het verder uit te werken’, ‘geduld hebben’, maar voor een Easy-non-stop-kanaal is niet zoveel tijd nodig. Het is een excuus, niet de echte reden. En wat de schijfjes van muziek betreft, daar ben ik ook volledig mee akkoord: oldies, enkel seventies, eighties, enz., dat bestaat niet. Muziek is enkel goed of slecht. Hou iemand niet van Elvis, dan is dat slecht. Hou iemand wel van Coldplay, dan is dat goed. In principe kan Coldplay bv. gerust voor of na Elvis, het hoeft niet apart. Muziek is een totaalbeleving, gedreven door instrumenten, en ritme of zo. Niet door jaartallen.

Dimitri
Gast
Dimitri

Het concept van toen 4FM nog in handen was van Talpa.

Piepo
Gast
Piepo

Intercity in Kortrijk 2005 hanteerde het easy format en werd dik beluisterd!

Theo De Block
Gast
Theo De Block

wat een enorme ether vervuiling. Dient voor één doel en dat is DAB ruimte inpalmen zodat anderen geen kans hebben.

PVM
Gast
PVM

Ik ken er weinig van, maar hoeveel zenders kunnen zo maximum op die Mux en hoeveel Muxen kan men daar dan nog aan toevoegen, moest die volzitten?

Johan Stuer
Lid

Het aantal stations hangt af van in welke kwaliteit ( de bitrate ) ze uitzenden, mux 12A daar zitten er 12 op, op 11A zitten er 13 op en momenteel zitten er op 5A/5D MUX 8 stations, waaronder Tomorrowland OWR maar die zitten er tijdelijk op tot eind augustus.

Dus veel plaats is er niet meer op deze laatste nog maximum 4 stations als men dezelfde bitrate hanteert.

De andere muxen zijn voor het zuidelijk deel van het land, een overzicht zie je hier :
https://www.radiodigi.nl/belgische-stations.html

Dimitri
Gast
Dimitri

Origineel Q en MNM draaien tesamen al de helft van het jaar jaren 90 muziek. Als men dan toch DAB+ wil volzet houden waarom dan er niet iets opzetten waar wel iemand zit op te wachten? Zo bewijst ondermeer Classic 21 dat er in Vlaanderen nog gaten in de markt zijn.

Patrick
Gast
Patrick

Zal toch wel moeten beteren kwa ontvangst om dit echt leefbaar te houden. De ontvangst in regio Oudenaarde is zonder versterkte antenne een echte ramp zowel in huis als in de wagen, en dit voor de 5A/5D als voor de 11A. Vooral de 11A heeft veel last van de mux van de VRT omdat er voor de 12A een zender staat op de Edelareberg. De ontvangst van de Franse stations uit Rijsel komen hier sterker binnen dan onze Vlaamse op 5A/5D 11A dat zegt eigenlijk al genoeg. En Vloesberg die aanstaat sinds begin Juni is voor onze regio geen betering, deze antenne staat te ver en achter de Edelareberg om er hier voordeel uit te halen. Met andere woorden als ze bij Norkring blijven prutsen met te weinig zenders komt dit nooit goed. Ze zouden beter een voorbeeld nemen aan Broadcast Partners deze dekt op zijn minst 90% van het Vlaams grondgebied.

Peter
Gast
Peter

Waar blijft BemBem ?

cools jean pierre
Gast
cools jean pierre

De 5A/5D is nog niet optimaal te ontvangen op de site van S.P.L. ondanks een buiten antenne, openlijk is dat spoedig opgelost.

Meer in Actueel
From Studio Sherlock to Radio Holmes – 4 (video)

Blad 172: Heidi, Soundcloud en vooral Brahim (video)

De Radio Maigret à Studio Clouseau – 3 (video)

Blad 171: Peter, Max, Norbert, Eddy, Will, Bert (audio)

Blad 170: Wim, Tom, Vincent en Haspengouw (audio)

Radio 2: Peter Verhulst vervangt Guy De Pré (audio)

Sluiten