RadioVisie

  • .
    .

NRJ zoekt dé 2000 van de voorbije 20 jaar (video)

Samen met de luisteraars en volgers gaat jongerenzender NRJ voor de tweede keer op zoek naar de tweeduizend beste hits van de voorbije twintig jaar. Zullen de bijzondere gebeurtenissen van de afgelopen maanden maar ook de zeer straffe hit music van dit jaar voor veel verandering zorgen? 

De nieuwe editie van ‘2000 sinds 2000’ wordt een rijkgevulde zoektocht. Vorig jaar stond Beyoncé op nummer 1met ‘Run the world (girls)’. Er waren de straffe nieuwe albums van The Weeknd, Harry Styles, Dua Lipa, Miley Cyrus, Selena Gomez en Lady Gaga. Taylor Swift maakte haar nieuwe album tijdens de lockdown en vond daar ook inspiratie. Of denk maar aan de ontelbare mooie livestream-concerten, van onder andere Travis Scott (op Fortnite), Billie Eilish en Dua Lipa.

De voorbije twintig jaar, dat is ook een flashback naar gsm’s die maar twintig sms’jes konden opslaan, naar mp3-spelers die maar liefst vijfentwintig nummers konden afspelen en naar Tamagotchi’s die om eten en knuffels smeekten. Om de stemming officieel te starten, doken de NRJ-dj’s terug naar die tijd in onderstaand filmpje. Wie stemt maakt kans op een pakket met de beste muziek van de grootste artiesten. En er wordt ineens ook een discman in het pakje gestopt, om die twee voorbije decennia helemaal écht te kunnen herbeleven.

Nathalie Delporte (Programma manager): “Het lijkt een flits geleden dat we met z’n allen feestelijk het jaar 2000 ingingen. En nu zijn we alweer twintig  jaar verder. Het waren twee decennia waarin op heel veel vlakken enorme stappen zijn gezet. Zeker ook op het vlak van muziek. In het jaaroverzicht van 2000 was dit de top 3: #3 Bomfunk MC’s met ‘freestyler’, #2 Mozaïek & Walter Grootaers met ‘leef’ en #1 ‘I would stay’ van Krezip. Wat het dit jaar wordt, moet nog blijken. ‘Jerusalema’, dat de hele wereld swingend verbond, is alvast een grote kanshebber. Maar wat de ultieme lijst wordt van de voorbije twintig jaar samen, dat horen we graag van onze luisteraar.”

Vanaf maandag 23 november kan er gestemd worden. Vrijdag 27 november, op Black Friday, tellen de stemmen dubbel. Het resultaat hoor je van 7 tot en met 18 december, telkens van 09:00 tot 22:00 uur. Wie dit jaar op #1 staat wordt duidelijk op vrijdag 18 december, iets voor 19:00 uur. Tijdens de lijst komen er een aantal verrassende mensen mee presenteren, daarover later meer…


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Julie Vermeire ruilt NRJ voor tv-plannen

Julie Vermeire (22) zit niet langer achter de microfoon in de ochtendshow van NRJ. De Lees verder

NRJ: Kendrick Lamar is de ultieme hiphopper

De maand oktober was voor het jongerennetwerk NRJ een maand vol hiphop, rap en R&B, Lees verder

Tourist LeMC wordt (even) DJ bij NRJ

Hiphop, R&B en rap first, zijn de ingrediënten in oktober bij NRJ. Met op vrijdag Lees verder

Oktober is hiphop-maand bij NRJ

Hiphop, R&B en rap first, nog de hele maand oktober bij NRJ. Met op vrijdag Lees verder

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een Lees verder

Zijn ze bij NRJ Vlaanderen nou helemaal knettergek geworden?!

Patrick Kicken: In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten We hebben het Lees verder

NRJ: Nieuw talent, nieuwe shows en nieuwe videoformats (video)

Het NRJ-netwerk start op maandag 16 augustus  met de najaarsprogrammatie met nieuwe gezichten en nieuwe Lees verder

NRJ-zomert: DJ’s in je tuin, David Guetta in Orange en DJ-feest van 40 uur

Een zalige zomer waarbij je kan meedansen op de beste hits, summervibes en DJ-sets. Dat Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x