RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

NRJ zet singles in legendarische concertzalen (video)

‘De week van de Belgische muziek’ is volop bezig, Valentijn loert om de hoek. Het leven is uitdagender voor iedereen, maar al zeker voor vrijgezellen. Daarom dachten ze bij NRJ: “We zetten een aantal fantastische jonge Belgische artiesten op het podium, oog in oog met één luisteraar die vrijgezel is”. En zo heropen deze week drie memorabele concertzalen hun deuren voor telkens één artiest en… één luisteraar. 

‘Single in the City’ heet het initiatief. Plaats van het gebeuren: de Roma in Antwerpen, het RITCS Café in Brussel en de Vooruit in Gent. Een concertzaal die speciaal opent, een artiest die enkel voor één persoon optreedt, waarna nog een stadswandelingetje volgt. Ziedaar het inmiddels voltrokken scenario voor Peter De Wancker. Hij zat terecht te glimmen als een net opgeblonken spiegel, terwijl Noémie Wolfs voor hem en alleen voor hem ‘Love Song’ zong in een verder lege Roma in Antwerpen.

° Tekst gaat verder onder de video

Peter: “Ik heb niet geslapen van de spanning, ik vind het fantastisch om dit mee te mogen maken. Al mijn vrienden waren jaloers. Ik was al fan van Noémie, nu ben ik helemaal wild van haar. Want wàt een toffe madam. Ze zong niet alleen voor mij. Ze had ook oor naar mijn verhaal als vrijgezel en was duidelijk begaan met iedereen die het nu wat moeilijker heeft. En dat terwijl ze zelf haar job niet naar behoren kan uitoefenen. Top!”

Ook luisteraar Jolien was helemaal in haar nopjes tijdens de ontmoeting met Blanche in het RITCS Café in Brussel. “Als mama van drie jonge kinderen doet het ongelofelijk veel deugd om dit te kunnen mee maken. Het was de eerste me-time sinds maanden en ik ga er nog lang van nagenieten. En Blanche is een topmadam. En wat een stem!” Ook Milo Meskens komt op zijn beurt oog in oog te staan met een winnaar: de twintigjarige Lobke staat al te trappelen om hem helemaal voor haar te hebben in de Vooruit in Gent.

‘Single in the City’ past binnen de ‘Week van de Belgische Muziek’. De hele programmatie van NRJ wordt aangepast en krijgen artiesten uit eigen land een platform en een stevige plek op de playlist. Zo wordt de hele week dagelijks een nieuw Belgisch nummer voorgesteld in ‘First Play’, belt Kim Muylaert elke dag met iemand uit de entourage van de Belgische muziekscene en horen de luisteraars tussen 19:00 en 22:00 uur niets dan Belgisch. Op zaterdag 13 februari verwelkomt Leen Gijs in ‘Open Studio’ de radiostudenten van het RITCS. Zij zijn te gast naar aanleiding van de internationale dag van de radio (en draaien enkel Belgisch).


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over NRJ Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx