RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NRJ Wallonië: perceptie aanpassen (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Waalse broers en zussen van NRJ Vlaanderen doen het weer bijzonder goed, na een jaar met enkele mankementen. De laatste CIM-cijfers lieten opnieuw een toenemend marktaandeel van 1,11% zien, waardoor het station nu een totaal van 7,2% haalt. Daarmee stootte de zender door naar de eerste plaats op de doelgroep van de 12-34-jarigen.

En in een meer gesegmenteerde en meer concurrentiële Waalse markt, is dat niet onaardig te noemen. Alhoewel behorend tot de Franse NGroup, is het Waalse NRJ bijzonder fier op zijn Belgische verankering. Toch werd reclame-agentschap Ogilvy Social.Lab – en dat voor het eerst in het bestaan van de zender, – ingeschakeld om de perceptie en het imago van te verfijnen. “De cijfers tonen dat we op de goede weg zijn”, aldus Miguel Aguza, marketingdirecteur van NGroup. “In deze crisistijd vervult NRJ meer dan ooit zijn rol als begeleider en entertainer. Op deze twee punten focust de nieuwe campagne. We beloven onze luisteraars dat ze zich de hele dag lang kunnen ontspannen en amuseren, door te luisteren naar de beste hits van het moment.”

Miguel Aguza: “We wisten dat we met de ambitie die we koesteren voor deze campagne, bovenop de traditionele media nood hadden aan een sterke expertise in sociale media die zou kunnen bijdragen aan onze doelstelling om de perceptie van het merk te veranderen, zonder echter de kwaliteit en de impact van onze communicatie in de andere traditionele media te verwaarlozen. We wilden eenheid en coherentie. Ik had toen ik nog bij Ikea werkte al kunnen kennismaken met de kwaliteiten van de strategische en creatieve teams bij Ogilvy Social.Lab. De keuze lag dus voor de hand en er kwam geen competitie aan te pas.”

De campagne werd gemaakt in samenwerking met het productiehuis Les Mecs. Ze legt de nadruk op de authenticiteit en sympathie van de presentatoren, terwijl de zender in het verleden vooral gebruikmaakte van de sterren van de dag. Miguel Aguza: “In september 2019 heeft NRJ een verandering van zijn strategie en programmarooster ingezet, om alvast de vereiste perceptieverandering voor de groei van het merk in België mogelijk te maken”.

“Muziek en hits blijven essentieel, maar de doelgroep moest worden verruimd naar een ouder bereik, de 18-44-jarigen om precies te zijn. Daarom moest het entertainmentaanbod worden versterkt. Dat berustte op twee belangrijke assen, met eerst de creatie van drie grote shows (Wake Up Show, C’Cauet en Les Fous Duroy, nvdr) en vervolgens de spotlights op ons toegankelijke team van presentatoren: authentiek, sympathiek en vooral Belgisch. Dat was een manier om komaf te maken met het verkeerde imago van te commerciële Franse zender dat we te vaak opgeplakt kregen.”

Vandaar de gimmick “Mais Pas Que !” die voortaan toegevoegd wordt aan de historische baseline ‘Hit Music Only!’, in de tv-spots, advertenties, in digital en op de sociale media. “Hopelijk ook in de bioscoop en via affichage”, besluit de marketingdirecteur. (Bericht: MM.be)

https://www.instagram.com/p/B_R03Zug-Qm

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ: Subtiele koerswijziging: verbreding in Wallonië

“What happened to the radio, they never play the songs we know”. “I’d rather jack Lees verder

NRJ: ook in Wallonië ‘samenwerking’ met RTBF

NRJ Vlaanderen is in zee gegaan met reclameregie Var. En dat heeft al behoorlijk wat Lees verder

Luistercijfers Wallonië: vreugdedans voor N Group

In Wallonië was er – mits het respecteren van de social distancing – ongetwijfeld een Lees verder

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie en VivaCité winnaars najaar 2019

Het verblijf van Radio Contact aan de top van CIM-RAM luistercijfers voor Wallonië en (Franstalig) Lees verder

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Blad 409: Qmusic, NRJ en StuBru (video’s)

Vrijdagse koppeltjesvorming gesignaleerd bij de radio Talent in overvloed? Waag uw kans over de taalgrens! Lees verder

Blad 402: Joe, NRJ, Beeld & Geluid’ (video)

Net toen u dacht alles te hebben beleefd, wordt er alsnog een nieuwe hitlijst gelanceerdBeetje Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx