RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NRJ Vlaanderen onthult programmatie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De langverwachte (stads)netwerkradio NRJ gaat van start op 3 september. De Vlaamse poot van de internationale hitzender zal opereren vanuit Antwerpen, onder leiding van directeur Tom Klerkx en programmamanager Elias Smekens. Op weekdagen zijn er gepresenteerde programma’s van 6 tot 22 uur.

Op 7 juni werd al een talentjacht georganiseerd om jonge, frisse radiomakers aan te trekken. Uit die castingdag werden vier jongeren weerhouden: de Mechelse Louise Ailliet (24), Valerie Wynants (24) uit Limburg, de Antwerpse Emma Salden (22) en de 24-jarige Youssef El Kaouakibi.

Daarmee is, samen met de namen die al eerder werden “gelekt”, de elfkoppige radioploeg rond voor NRJ Vlaanderen. Dit zijn de namen Toon Smet, Xander Peeters, Olivia De Clercq, Emma Salden, Louise Ailliet, Valerie Wynants, Michaël Joossens, Evi Geysels, Youssef El Kaouakibi en Kim Muylaert. Ook Elias Smekens zelf zal op zaterdagnamiddag op de radio te horen zijn, tijdens de Euro 40.

Intussen wordt werk gemaakt van het zendernetwerk, goed voor 15 stedelijke zenders (Antwerpen, Genk, Hasselt, Leuven, Geel, Turnhout, Mechelen, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas, Gent, Kortrijk, Roeselare, Brugge en Oostende). Een lezer meldde ons dat in Mechelen de 105.9 sinds gisteren alvast in de lucht is met een draaggolf. 

Voorts maakt NRJ gewag van “vliegende reporters” en “regionale nieuwsploegen” om de lokale gebeurtenissen in deze 15 steden op te volgen. 

De NRJ-ploeg en -programmatie

Elias Smekens

Elias werd geboren in Antwerpen op 12 oktober 1987 en meteen was duidelijk dat hij over een grote longinhoud beschikt. Hij vertoefde al enkele jaren in het Vlaamse radiolandschap. Als tiener bij Radio Centraal en O Radio, daarna kwam hij via een talentenjacht terecht bij Radio Donna en dus MNM en tot voor kort was hij aan de slag bij Qmusic. Sinds z’n 13e is hij stapelzot van alles wat met radio en muziek te maken heeft. Je vindt hem dan ook vaak achter of in de buurt van een microfoon. Elias houdt van apocalyptische films, een entrecote met een lekker Belgisch biertje, concerten, z’n vrouw en z’n dochter.

Xander Peeters

Xander is 29 en elke dag bezig met geluid. Als hij geen muziek maakt, zit hij wel ergens in een studio spotjes in te spreken of staat hij op het podium. Naast radio maken, speelt Xander improvisatie comedy en cabaret.

Olivia De Clercq

Olivia werd geboren in 1993 en is afkomstig uit Breendonk. Daar kennen ze haar wel beter onder de bijnaam ‘Olijf’. Nu woont ze in Mechelen samen met haar vriend, waarmee ze ook graag eens afzakt naar het stadion van KV Mechelen. Verder rijdt ze ook nog paard en heeft ze graag een volle agenda.

Emma Salden

Emma werd geboren in Antwerpen op 26 september 1996 met een grote glimlach. Ergens slecht gezind binnen wandelen, staat niet in haar woordenboek. Al van kleins af aan deinzde ze nooit terug voor een babbeltje en kreeg ze steeds hetzelfde te horen ‘Die Emma is toch nooit verlegen he.’ Emma houdt van acrobatie, aperetieven in de zon en Peugeot velo’kes.

Toon Smet

Toon werd geboren op 7 april 1997 en woont in Mechelen. Al vroeg in de wieg had hij de muziekmicrobe te pakken. Van kinds af aan zingt, fluit en neuriet hij door het leven. Van 2011 tot 2017 was hij de drummer van de Vlaamse band Bandits, en ook tegenwoordig vind je hem nog dagelijks terug achter z’n piano. Daarnaast heeft Toon een gigantische passie voor radio: dé plek waar muziek, feel-goodvibes en het “live-gebeuren” mekaar ontmoeten. Verder houdt Toon van frisse pintjes op zonnige terrasjes, spaghetti bolognese, concerten met crazy live-bands, en als guilty-pleasure: totaal over-the-top musicals.

Louise Ailliet

Louise Ailliet, geboren op 19 januari 1994 in Mechelen. Vast gadget van de kleine Louise? Haar knuffel en haar speelgoedradio mét microfoon. Rond haar 10e kroop ze af en toe eens achter een echte micro om zelfgeschreven gedichten in te lezen voor haar favoriete radiopresentatoren – en die dan ook nog eens écht door hen werden uitgezonden op de nationale radio. Vanaf toen was haar doel gezet: radiopresentatrice worden. Dat ze een crazy catlady is geworden, dat kwam per toeval. En laat een panter nu net familie zijn van de kat…

Valerie Wynants

Valerie, 23 bijna 24. Limburger in hart en nieren. Altijd goedlachs en houdt van: alles wat met muziek te maken heeft, spaghetti vongolé en katten. Kijkt enorm op naar David Bowie. Geboren voor te dansen en te lachen. Exploreert graag de urban scène en fotografeert soms gekke gebouwen (en vriendinnen).

Michaël Joossens

8 oktober 1992, graadje of 13 én blijkbaar de perfecte temperatuur om Michaël op de wereld te brengen. Tijdens de turnles werd-ie steeds als laatste gekozen: omdat de muziek tijdens de les hem meer interesseerde dan goals maken. Eén ding was zeker het Nationale elftal ging hij nooit halen. Gelukkig moet je als Radio-DJ geen 90 minuten lopen en staat hij nu in de basisopstelling van NRJ voor een hattrick van 9-12u!

Evi Geysels

Evi zag het levenslicht op 1 maart 1980. Als kind maakte ze al radio voor de kinderen in de buurt, met walkie talkies en een cassetterecorder. De echte ontplooiing van haar radiomicrobe kwam er na haar studies als handelsregent. Naast leerkracht is Evi al jaren actief als radiostem en combineert ze dat met heel wat stemmenwerk. De microfoon is niet meer weg te denken uit haar leven. Naast haar passie voor radio is Evi verzot op koffie, muziek, sport (actief/passief), positiviteit en een goeie babbel.

Youssef El Kaouakibi

Youssef is 24 jaar en gepassioneerd door entertainment. Hij houdt ervan mensen te inspireren, te doen lachen, roepen, bewegen… Sommigen kennen hem waarschijnlijk nog van het ‘Belgium’s Got Talent’ dansduo Young Kingz. Je vindt hem tijdens zijn vrije uren bij Let’s Go Urban, het jongerenproject van zijn oudere zus Shihame Al Kaouakibi waar hij de benen uit zijn lijf danst. Dans, muziek, een evenement hosten, maakt niet uit hoe. 

Kim Muylaert

Kim Muylaert (1990), geboren in Ternat en mee met de Ikea verhuisd naar Gent. Daar woont ze met haar kat en haar man Stefaan Temmerman. Ze maakt schunnige moppen bij de improcomedygroepen Lunatics en Salamie, en probeert tussendoor te leren drummen. Kim ademt muziek: ze staat altijd als eerste op de dansvloer en zingt – helaas voor de collega’s – alles luid mee.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

11 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Vanderbeken gino
10 augustus 2018 - 09:10 09:10

buiten de startjingle klinkt de livestream nogal stil en vlak ,hopelijk ook een iets hogere bitstreame dan 128kbps minimaal 192kbps vind ik persoonlijk,bij, bitstreams van128kbps haak ik meestal af 🙁

L.Bux
L.Bux
9 augustus 2018 - 23:37 23:37

Als NRJ bedoeld is als letterwoord voor Engels “ energy” , dan moet het als NRG gespeld worden.

Dimitri
Dimitri
9 augustus 2018 - 23:08 23:08

In Puurs was er nog altijd volle ontvangst van RLVW op 105.9

Rett
Rett
9 augustus 2018 - 19:44 19:44

behalve een weinig bij Valerie hoor (nou ja… neem je waar dan ?) je weinig radio-dj-gehalte, wel heel veel Q- en M-achtigheid. Much ado… spijtig voor radiovisie want waar moet je op de duur nog over schrijven newaar?
Wat gaan we toch doen wanneer Georges Lang z’n pensioen aanvraagt?

sif
sif
9 augustus 2018 - 19:07 19:07

Je kan al luisteren via de website http://www.nrj.be/nl
Kan iemand het streamadres achterhalen? (voor op m’n radio)

Bij frequenties staat ook de 104.5 fm in Poperinge. Was deze niet geschorst?

Vanderbeken gino
9 augustus 2018 - 19:01 19:01

Heeft er iemand de livestream URL nodig voor mijn netwerk,thanks

Björn Van Win
Björn Van Win
9 augustus 2018 - 21:49 21:49
Antwoord aan  Vanderbeken gino
Vanderbeken gino
9 augustus 2018 - 18:59 18:59

Vanaf 2019 ook op DAB

Koen
Koen
9 augustus 2018 - 13:10 13:10

Geen Nieuws omtrent DAB+?

Don`t copy text!
11
0
Deel hier gerust uw gedachtenx