fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NRJ Vlaanderen onthult programmatie (video)

De langverwachte (stads)netwerkradio NRJ gaat van start op 3 september. De Vlaamse poot van de internationale hitzender zal opereren vanuit Antwerpen, onder leiding van directeur Tom Klerkx en programmamanager Elias Smekens. Op weekdagen zijn er gepresenteerde programma’s van 6 tot 22 uur.

Op 7 juni werd al een talentjacht georganiseerd om jonge, frisse radiomakers aan te trekken. Uit die castingdag werden vier jongeren weerhouden: de Mechelse Louise Ailliet (24), Valerie Wynants (24) uit Limburg, de Antwerpse Emma Salden (22) en de 24-jarige Youssef El Kaouakibi.

Daarmee is, samen met de namen die al eerder werden “gelekt”, de elfkoppige radioploeg rond voor NRJ Vlaanderen. Dit zijn de namen Toon Smet, Xander Peeters, Olivia De Clercq, Emma Salden, Louise Ailliet, Valerie Wynants, Michaël Joossens, Evi Geysels, Youssef El Kaouakibi en Kim Muylaert. Ook Elias Smekens zelf zal op zaterdagnamiddag op de radio te horen zijn, tijdens de Euro 40.

Intussen wordt werk gemaakt van het zendernetwerk, goed voor 15 stedelijke zenders (Antwerpen, Genk, Hasselt, Leuven, Geel, Turnhout, Mechelen, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas, Gent, Kortrijk, Roeselare, Brugge en Oostende). Een lezer meldde ons dat in Mechelen de 105.9 sinds gisteren alvast in de lucht is met een draaggolf. 

Voorts maakt NRJ gewag van “vliegende reporters” en “regionale nieuwsploegen” om de lokale gebeurtenissen in deze 15 steden op te volgen. 

De NRJ-ploeg en -programmatie

Elias Smekens

Elias werd geboren in Antwerpen op 12 oktober 1987 en meteen was duidelijk dat hij over een grote longinhoud beschikt. Hij vertoefde al enkele jaren in het Vlaamse radiolandschap. Als tiener bij Radio Centraal en O Radio, daarna kwam hij via een talentenjacht terecht bij Radio Donna en dus MNM en tot voor kort was hij aan de slag bij Qmusic. Sinds z’n 13e is hij stapelzot van alles wat met radio en muziek te maken heeft. Je vindt hem dan ook vaak achter of in de buurt van een microfoon. Elias houdt van apocalyptische films, een entrecote met een lekker Belgisch biertje, concerten, z’n vrouw en z’n dochter.

Xander Peeters

Xander is 29 en elke dag bezig met geluid. Als hij geen muziek maakt, zit hij wel ergens in een studio spotjes in te spreken of staat hij op het podium. Naast radio maken, speelt Xander improvisatie comedy en cabaret.

Olivia De Clercq

Olivia werd geboren in 1993 en is afkomstig uit Breendonk. Daar kennen ze haar wel beter onder de bijnaam ‘Olijf’. Nu woont ze in Mechelen samen met haar vriend, waarmee ze ook graag eens afzakt naar het stadion van KV Mechelen. Verder rijdt ze ook nog paard en heeft ze graag een volle agenda.

Emma Salden

Emma werd geboren in Antwerpen op 26 september 1996 met een grote glimlach. Ergens slecht gezind binnen wandelen, staat niet in haar woordenboek. Al van kleins af aan deinzde ze nooit terug voor een babbeltje en kreeg ze steeds hetzelfde te horen ‘Die Emma is toch nooit verlegen he.’ Emma houdt van acrobatie, aperetieven in de zon en Peugeot velo’kes.

Toon Smet

Toon werd geboren op 7 april 1997 en woont in Mechelen. Al vroeg in de wieg had hij de muziekmicrobe te pakken. Van kinds af aan zingt, fluit en neuriet hij door het leven. Van 2011 tot 2017 was hij de drummer van de Vlaamse band Bandits, en ook tegenwoordig vind je hem nog dagelijks terug achter z’n piano. Daarnaast heeft Toon een gigantische passie voor radio: dé plek waar muziek, feel-goodvibes en het “live-gebeuren” mekaar ontmoeten. Verder houdt Toon van frisse pintjes op zonnige terrasjes, spaghetti bolognese, concerten met crazy live-bands, en als guilty-pleasure: totaal over-the-top musicals.

Louise Ailliet

Louise Ailliet, geboren op 19 januari 1994 in Mechelen. Vast gadget van de kleine Louise? Haar knuffel en haar speelgoedradio mét microfoon. Rond haar 10e kroop ze af en toe eens achter een echte micro om zelfgeschreven gedichten in te lezen voor haar favoriete radiopresentatoren – en die dan ook nog eens écht door hen werden uitgezonden op de nationale radio. Vanaf toen was haar doel gezet: radiopresentatrice worden. Dat ze een crazy catlady is geworden, dat kwam per toeval. En laat een panter nu net familie zijn van de kat…

Valerie Wynants

Valerie, 23 bijna 24. Limburger in hart en nieren. Altijd goedlachs en houdt van: alles wat met muziek te maken heeft, spaghetti vongolé en katten. Kijkt enorm op naar David Bowie. Geboren voor te dansen en te lachen. Exploreert graag de urban scène en fotografeert soms gekke gebouwen (en vriendinnen).

Michaël Joossens

8 oktober 1992, graadje of 13 én blijkbaar de perfecte temperatuur om Michaël op de wereld te brengen. Tijdens de turnles werd-ie steeds als laatste gekozen: omdat de muziek tijdens de les hem meer interesseerde dan goals maken. Eén ding was zeker het Nationale elftal ging hij nooit halen. Gelukkig moet je als Radio-DJ geen 90 minuten lopen en staat hij nu in de basisopstelling van NRJ voor een hattrick van 9-12u!

Evi Geysels

Evi zag het levenslicht op 1 maart 1980. Als kind maakte ze al radio voor de kinderen in de buurt, met walkie talkies en een cassetterecorder. De echte ontplooiing van haar radiomicrobe kwam er na haar studies als handelsregent. Naast leerkracht is Evi al jaren actief als radiostem en combineert ze dat met heel wat stemmenwerk. De microfoon is niet meer weg te denken uit haar leven. Naast haar passie voor radio is Evi verzot op koffie, muziek, sport (actief/passief), positiviteit en een goeie babbel.

Youssef El Kaouakibi

Youssef is 24 jaar en gepassioneerd door entertainment. Hij houdt ervan mensen te inspireren, te doen lachen, roepen, bewegen… Sommigen kennen hem waarschijnlijk nog van het ‘Belgium’s Got Talent’ dansduo Young Kingz. Je vindt hem tijdens zijn vrije uren bij Let’s Go Urban, het jongerenproject van zijn oudere zus Shihame Al Kaouakibi waar hij de benen uit zijn lijf danst. Dans, muziek, een evenement hosten, maakt niet uit hoe. 

Kim Muylaert

Kim Muylaert (1990), geboren in Ternat en mee met de Ikea verhuisd naar Gent. Daar woont ze met haar kat en haar man Stefaan Temmerman. Ze maakt schunnige moppen bij de improcomedygroepen Lunatics en Salamie, en probeert tussendoor te leren drummen. Kim ademt muziek: ze staat altijd als eerste op de dansvloer en zingt – helaas voor de collega’s – alles luid mee.


Amptec

Meer over NRJ Vlaanderen

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

Franse radiomaker boos op Brusselse zangeres (video)

Cauet op ramkoers met Angèle en omgekeerd Sébastien Jean Maurice Cauet (47) is een fenomeen Lees verder

Blad 428: Leen, NRJ, Noorse Minerva (audio & video)

Joe kon er zelf niks aan doen, het waren zijn bazen die hem vertelden dat Lees verder

Blad 426: Minerva, 854 en NRJ (audio & video)

Corona-virusvrees gesignaleerd op Antwerpen Linkeroever, maar opgelost in Brussel Vlaamse radio voor Lage Landers in Lees verder

France: NRJ grijpt in (video)

Grote verrassing gisteren, maandag 2 maart, toen na de gebruikelijke show ‘C’Cauet’ bij NRJ in Lees verder

Blad 419: Wim, Gemini en Ingeborg (video)

Als u dit leest is het alweer voorbij en we weten dat het goed is Lees verder

Blad 415: Festival, muziek en de ‘thrisis’ (video)

U houdt van zon? Muziek? Zee en zand? Eén weekend in augustus biedt het allemaal.Oude Lees verder

NRJ: ’30 in 20′, podcast van en voor 30-ers (video)

Eerste aflevering: William Boeva! Na de midlife crisis en de quarter life crisis, is er Lees verder

11
Reageer op dit artikel

avatar
8 Aantal reacties
3 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
8 Personen die reageerden
Vanderbeken ginoRudy De SaedeleirL.BuxDimitriBjörn Van Win Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Vanderbeken gino
Gast

buiten de startjingle klinkt de livestream nogal stil en vlak ,hopelijk ook een iets hogere bitstreame dan 128kbps minimaal 192kbps vind ik persoonlijk,bij, bitstreams van128kbps haak ik meestal af 🙁

L.Bux
Gast
L.Bux

Als NRJ bedoeld is als letterwoord voor Engels “ energy” , dan moet het als NRG gespeld worden.

Dimitri
Gast
Dimitri

In Puurs was er nog altijd volle ontvangst van RLVW op 105.9

Rett
Gast
Rett

behalve een weinig bij Valerie hoor (nou ja… neem je waar dan ?) je weinig radio-dj-gehalte, wel heel veel Q- en M-achtigheid. Much ado… spijtig voor radiovisie want waar moet je op de duur nog over schrijven newaar?
Wat gaan we toch doen wanneer Georges Lang z’n pensioen aanvraagt?

sif
Gast
sif

Je kan al luisteren via de website http://www.nrj.be/nl
Kan iemand het streamadres achterhalen? (voor op m’n radio)

Bij frequenties staat ook de 104.5 fm in Poperinge. Was deze niet geschorst?

Vanderbeken gino
Gast

Heeft er iemand de livestream URL nodig voor mijn netwerk,thanks

Björn Van Win
Gast
Björn Van Win
Vanderbeken gino
Gast

Vanaf 2019 ook op DAB

Koen
Gast
Koen

Geen Nieuws omtrent DAB+?

Meer in netwerkradio
NRJ mikt op de jongeren

Haalt Stadsradio Vlaanderen de deadline? (video)

Sven en Alexander steken elkaar de loef af

Feiten achter de feiten

Het Avondblad van 18 juli (video)

VRM legt kleine bom onder lokaal radiodecreet

Sluiten