RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NRJ: Tom De Cock in quarantaine (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En toch bij ‘Shout Out & Proud’

Twee weken lang zette NRJ de studio open voor de LGBTQIA+-community, met een muzikale finale op 17 mei, niet toevallig ‘Idahot’ (international day against homo- and transphobia). Tom De Cock (foto bovenaan) presenteerde drie uur lang samen met Kim Muylaert (foto bovenaan) de ‘Shout Out & Proud Soundtrack’. Tom zat ondertussen z’n laatste dag in corona-quarantaine uit en kwam op die manier via de gekende digitale wegen de radiostudio binnen. 

En toch klonk het alsof hij nooit van de radio was weg geweest. Hij had ook heel wat verhalen mee gebracht. Over Mika bijvoorbeeld, met wie hij ooit op een podium stond. Tom omschreef hem als verlegen en lief. Mika wou het nooit hebben over zijn geaardheid, maar werd door de media ge-out. 

Tom heeft er ook zijn tijd voor nodig gehad: “Het gaat erom gewoon te omarmen wie je bent. En twijfelen is helemaal OK. Bij mij heeft dat ook een hele tijd geduurd en het zou ook kunnen dat je hart zelfs gebroken wordt of dat je er niet uit geraakt en toch komt het altijd goed. Dat is de belangrijkste boodschap. Het wordt altijd beter.”

De ‘Shout Out & Proud Soundtrack’ zelf werd gevuld met muziek van Halsey, Billie Eilish, Sam Smith, RuPaul, Harry Styles en ook oudere gay iconen als Diana Ross, Cher en Madonna. Maar ook door nieuwkomers als Girl in Red, de Noorse singer-songwriter die zelfgemaakte pop brengt over queer romantiek en mentale gezondheid.

Als eerste nummer kondigden Kim en Tom ‘Montero’ van Lil Nas X aan, een track die vooral omwille van de videoclip voor de nodige ophef zorgde, omdat hij er alle clichés over homo’s in verwerkt en een lapdance doet bij de duivel. Hij is zelf black, gay en proud. Tom zag vroeger veel minder gay voorbeelden in de muziek en al zeker in de hiphopscene. Het is hoopgevend dat mensen als Lil Nas X en bv. ook Frank Ocean hier nu wel heel open over zijn.

Uiteraard waren er ook verhalen van luisteraars. Zo was er Charlotte, die een theaterstuk schreef over homofoob geweld en Harry Styles op de playlist zette, omdat hij gewoon zichzelf is. Ellen koos dan weer voor ‘Born This Way’ van Lady Gaga, omdat ze zich in het zesde middelbaar outte via dat nummer. 

‘Born This Way’ was ook het nummer dat als ultieme hit van de community werd uitgeroepen en in de aankondiging ervan hoorde je nog eens alle ambassadeurs aan het woord die de voorbije twee weken te gast waren en er zo mee voor zorgden dat het thema minstens bij een paar mensen de ogen wat helderder heeft geopend. Weet je bijvoorbeeld wat een ‘tonkel’ is? Charlie Dewulf wist alles over te vertellen! Jani kan je dan weer perfect uitleggen dat ‘voguen’ een werkwoord is en Fred Libert gaf twee uur lang een fantastische ode aan zijn twee moeders.


° Bekijk hier het overzicht van Shout Out & Proud Soundtrack.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ: De jeugd in gesprek met Benjamin Dalle

Ook in de maand mei worden de studiodeuren van NRJ iedere zaterdag open gegooid voor Lees verder

Tom De Cock (eenmalig) naar NRJ, voor een heel speciale reden

Vanaf 3 mei zet radiozender NRJ twee weken lang onder de noemen Shout Out & Lees verder

NRJ: Hit me up

Paaspauze, plaspauze, paasvakantie, even een break tijdens het werk… Wat het ook is, hoe jouw Lees verder

​NRJ Open Mic Hiphop: Win je eigen single-release

Vers raptalent en frisse hiphopper opgelet: NRJ zoekt je, voor de derde editie van Open Lees verder

Het radionajaar van 2022: NRJ

Na vier jaar weten we dat ze bij NRJ Vlaanderen vooral goed zijn in het Lees verder

NRJ Vlaanderen en de fabel van Animal Farm

NRJ verdubbelt deze zomer je energie, door zelf zijn inspanningen te halveren. Il faut le Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

Gers Pardoel gaf vaderlijk advies aan NRJ-luisteraar Davy (video)

NRJ-luisteraar Davy Dirix zal vrijdag 1 april niet snel vergeten. De 29-jarige Antwerpenaar wordt binnenkort Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx