RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

NRJ Open Skype Comedy: finalisten bekend

Voor het tweede jaar op rij ging NRJ op zoek naar nieuw Comedy-talent. Door de inmiddels allesoverheersende en bijgevolg niet meer nader uit te leggen omstandigheden, werd dat een Open Skype in plaats van een Open Mic. Het jongerennetwerk leerde de afgelopen weken twee belangrijke dingen. Enerzijds kunnen ook videocalls ontzettend grappig zijn. Anderzijds zit er nog heel veel comedy-talent verscholen in Vlaamse huiskamers, klaar om de podia te bestormen zodra dat weer mag. 

Deze ochtend maakten ochtend-dj’s Kim Muylaert en Michaël Joossens de drie finalisten bekend in hun programma. Het werden Roosje Pertz, Steven Degryse en Mohsin Abbas. Zij strijden komende vrijdagochtend 29 mei in de NRJ-ochtendshow (08:00-09:00 uur), voor de titel onder het waakzame oog van de juryleden Gunter Lamoot, Willam Boeva en Jan Linssen. Deze laatste is de winnaar van de NRJ Open Mic Comedy 2019.

Bij NRJ waren ze bijzonder opgelucht dat de wedstrijd, uiteraard met aangepaste maatregelen, toch kon doorgaan. “Nu alle podia gesloten zijn, vonden we het belangrijk om jong talent een virtueel podium te geven. De kandidaten zijn jong en fris en staan met beide voeten in hun stad. Ik vind het ook fijn dat er een vrouw bij de finalisten zit, dat toont dat meer en meer vrouwen aan comedy doen”, aldus Kim Muylaert.

Michaël Joossens vult aan: “We zijn superblij dat we ondanks bizarre coronatijden toch een tweede zoektocht naar komisch talent konden laten doorgaan, via Skype. Heel gek dat we onze kandidaten nog niet in het echt hebben ontmoet, maar ze hebben ons omver geblazen en zullen dat in de finale zeker ook doen!”

Het trotse trio

Roosje Pertz uit Leuven geeft Nederlandse les aan anderstaligen en is verslaafd aan chips met picklessmaak. Een quote uit haar deelname: “Vroeger was ik een marina. Mijn vrienden en ik wilden een frietkotketen openen Friet from desire.” Steven Degryse uit Merelbeke wordt voor de tweede keer papa, dus inspiratie genoeg voor moppen over vruchtwater en moederkoeken. Wat hem nog inspireert: zijn zes tatoeages, één piercing en één prothese. Quote: “Een bevalling is zoals een vrachtwagen in je favoriet stamcafé zien binnen rijden.”

De Amerikaanse acteur en standup comedian Eddy Murphy is de grootste komische held van Mohsin Abbas uit Oostende. Zijn Pakistaanse èn West-Vlaamse roots passeren regelmatig in zijn moppen. Voor elk optreden poetst hij zijn tanden. Quote: “Ik heb Pakistaanse roots. In Vlaanderen vraagt iedereen “Heeft je pa een nachtwinkel?”

https://youtu.be/XB4obuUTHG8
https://youtu.be/MFtj99Lrrlg


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx