RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

​NRJ Open Mic Hiphop: Win je eigen single-release

Vers raptalent en frisse hiphopper opgelet: NRJ zoekt je, voor de derde editie van Open Mic Hiphop. Een podium geven zit er helaas nog niet in, maar de winnaar mag wel een single uitbrengen bij het platenlabel House of Entertainment, opgenomen in Marmalade Sound Factory, onder begeleiding van producer Fatty K.

Tijdens het hele traject krijg je tips en advies en word je gejureerd door een gloednieuwe vierkoppige jury: Daniël Busser, Miss Angel, Larbii en Fatty K.

Juryvoorzitter Daniël Busser zette op zijn 13de zijn passie voor muziek al om in eigen nummers. Ondertussen stond hij al op Pukkelpop en was hij de eerste Belgische hiphop-artiest die werd uitgenodigd op een Tomorrowland-podium (een feestje dat werd uitgesteld naar een komende editie). Met z’n nieuwste ‘klaar voor de smoke’ horen we weer een iets ruigere kant van hem. Over zijn rol in deze wedstrijd zegt hij: “Ervaring delen met anderen die in mijn positie van jaren geleden zitten, vind ik één van de grootste privileges als artiest. Ik weet dat er enorm veel talent is in België en dat wil ik graag mee ontdekken.”

Hiphop was altijd al een deel van het leven van Miss Angel. In 2016 ontdekte ze ook haar eigen stem en begon ze nummers te schrijven. Ze is blij deel uit te maken van deze jury en hoopt vooral “dat er genoeg ladies inschrijven!”

Larbii, zelf in 2019 winnaar van deze Open Mic, ziet het ook helemaal zitten: “Hiphop zit in België al jaren in de lift en ik verwacht meer inschrijvingen dan ooit tevoren. Ik geef de kandidaten alvast graag een paar tips mee: Kom zeker goed voorbereid en probeer met iets nieuws, origineels te komen: een gekke line of een speciale beat. Grijp deze kans vollenbak!”

En ook Fatty K, die niet alleen tijdens ‘The Get Down’, z’n vrijdagavondshow bij NRJ maar ook in z’n eigen studio al zowat de hele Belgische hiphop-scene zag passeren, heeft nu al heel veel zin in dit verhaal.

Kandidaten kunnen zich inschrijven tot en met 18 april, via deze link. Vanaf dan mogen 10 van hen zich bewijzen in de ochtendshow van Michaël Joossens en Jarne Rediers. De winnaar is bekend op vrijdag 28 mei.

Programma manager Nathalie Delporte: “Jonge artiesten hebben het afgelopen jaar amper kans gehad om muziek uit te brengen of zichzelf in de kijker te zetten. Wij gaan er alles aan doen om net dàt te verwezenlijken. Het wordt sowieso een tof traject waarin 10 deelnemers van zich zullen kunnen laten horen en eind mei 1 winnaar met een eigen single zal shinen!”


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een Lees verder

Zijn ze bij NRJ Vlaanderen nou helemaal knettergek geworden?!

Patrick Kicken: In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten We hebben het Lees verder

NRJ: Nieuw talent, nieuwe shows en nieuwe videoformats (video)

Het NRJ-netwerk start op maandag 16 augustus  met de najaarsprogrammatie met nieuwe gezichten en nieuwe Lees verder

NRJ-zomert: DJ’s in je tuin, David Guetta in Orange en DJ-feest van 40 uur

Een zalige zomer waarbij je kan meedansen op de beste hits, summervibes en DJ-sets. Dat Lees verder

Life of Marge wint ‘Open Mic Hiphop’ van NRJ (video)

Ze waren nog met drie en één van hen werd vandaag door de jury uitgeroepen Lees verder

NRJ plooit zich terug op de jaren 10

Netwerkradio NRJ zendt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 juni de 1000 beste Lees verder

NRJ: de finale van de Open Mic Hiphop

Op vrijdag 4 juni wordt de winnaar van de derde editie van ‘Open Mic Hiphop’ Lees verder

NRJ: Tom De Cock in quarantaine (audio)

En toch bij ‘Shout Out & Proud’ Twee weken lang zette NRJ de studio open voor Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x